Počasí dnes18 °C, zítra26 °C
Neděle 7. července 2024  |  Svátek má Bohuslava
Bez reklam

Fanoušek, který dal Krejčímu podepsat dres s nápisem Jude Slavia, dostal trest. Sparta mu neprodá permanentku

Fotbalový klub AC Sparta Praha potrestal fanouška, který dal kapitánu Ladislavu Krejčímu podepsat dres s číslem 88 a jmenovkou Jude Slavia. Vedení uvedlo, že mu neumožnilo nákup permanentky na domácí zápasy na Letné. Fanshop zároveň zrušil možnost objednat si dres s tímto číslem.

Fanoušek dres dal Krejčímu dres podepsat po květnovém zápase v Mladé Boleslavi, kdy Sparťané slavili titul. Na Krejčího se snesla kritika, číslo 88 je totiž spojováno s pozdravem Heil Hitler. 

„Po venkovních zápasech se všichni snažíme co nejdéle trávit čas s fanouškama a věnovat jim chvilku času, aby se s náma mohli potkat, vyfotit, podepsat. Jsou to desítky, stovky lidí každý týden, celej rok v kuse. A vy chcete všem vyjít vstříc, aby se dostalo pokud možno na všechny. Nemusíme to dělat, ale chceme… a nikdy by mě nenapadlo, že by tohle někdo mohl zneužít proti nám…Tímto vším ale neobhajuju to, že jsem zodpovědný za to, co podepisuju, co dělám a jak se chovám. Tyhle věci si musím hlídat a distancuju se od jakýchkoliv rasistických názorů,“ sdělil po medializaci kauzy Krejčí přes účet na síti X ředitele komunikace AC Sparta Praha Ondřeje Kasíka. 

„Pohled klubu? Číslo 88 na dresu v kombinaci s nápisem Jude Slavia je v přímém rozporu s hodnotami, které Sparta vyznává. A je také v zásadním nesouladu s hodnotami, které zastává sám bývalý kapitán Ladislav Krejčí. V tomto kontextu je číslo 88 prostředkem k vyjádření postoje, který se neztotožňuje se smýšlením Sparty, jejích trenérů, hráčů, zaměstnanců – a vedení,“ uvedlo vedení klubu na svém webu. 

„Sparta ze zmíněných důvodů fanouškovi, který si tento dres pořídil a nechal ho podepsat v Mladé Boleslavi, neumožnila opětovný nákup permanentní vstupenky na domácí utkání ACS v epet ARENĚ. Dotyčný byl již klubem o tomto kroku informován,“ informovala Sparta.

K tomu už si na fanshopu nikdo dres s touto číslicí neobjedná. 

Sparta se také v rámci vylepšení image bude starat o kámen zmizelých Stolperstein, který je položen nedalekoho letenského stadionu. Věnován je Evženu Šternovi, právníkovi, politikovi a sparťanskému fanouškovi, který byl zavražděn v Mauthausenu. Čistit ho bude jeden z výběrů. 

„Pokřiky či nápisy Jude Slavia se dotýkají nejen potomků sparťanů, kteří zemřeli v koncentračních táborech, ale také žijících sparťanů, kteří jsou židovského původu. A také pamětníků, kteří hrůzy druhé světové války přežili. Tento kontext je extrémně důležité si uvědomit,“ uzavřelo vedení Sparty.


 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto AC Sparta Praha

Štítky AS Sparta Praha, trest, fanoušek, dres, Krejčí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fanoušek, který dal Krejčímu podepsat dres s nápisem Jude Slavia, dostal trest. Sparta mu neprodá permanentku  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.