Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Bývalý reprezentant Sivok Dynamo nejspíš nekoupí, reálnější se jeví angažmá ve Spartě

Ještě před startem jarní části fotbalové ligy to vypadalo, že převzetí budějckého Dynama Tomášem Sivokem nabírá na obrátkách a začíná mít jasné obrysy. Po měsíci je vše ale zcela opačně. Podle Sivokova vyjádření pro portál iSport.cz Dynamo jeho nabídku odmítlo a tak se jako reálnější jeví šance na funkcionářské angažmá ve Spartě.

Tomáš Sivok začínal s fotbalem v Kamenici nad Lipou, ale mládežnické kategorie už strávil v českobudějovickém Dynamu. Brzy se vytáhlý stoper dostal do hledáčku pražské Sparty, ve které strávil pět sezon a získal s ní tři tituly. Pak Sivok zamířil do italského Udine, odkud se vydal do tureckého Besiktase. V Istanbulu získal jeden mistrovský titul a dva pohárové triumfy. Pak se po dvou sezonách přesunul do Bursasporu, odkud zamířil do izraelského klubu Maccabi Petah Tikva. V seniorské reprezentaci odehrál 64 zápasů, v nichž vsítil pět branek. Několikrát naskočil i s kapitánskou páskou. Desítky startů Tomáš Sivok posbíral i v mládežnických reprezentacích.

„Pan Dvořák mi řekl, že klub dostal výhodnější nabídku, než jsem předložil já,“ řekl Tomáš Sivok iSportu.

Sivokovi s možným vstupem do majetkových struktur Dynama pomáhali také dva fotbalisté. Jedním z nich je současný brankář Dynama Jaroslav Drobný a druhým pak bývalý hráč klubu Tomáš Řehoř.

Předložili jsme konkrétní nabídku na odkoupení klubu. Pokud by byla šance Dynamo převzít, byl bych moc rád,“ říkal na únorové tiskové konferenci Tomáš Sivok. Nyní je podle jeho vyjádření všechno jinak a jako reálnější se jeví, že po sezoně ukončí profesionální kariéru a ujme se funkcionářské role ve Spartě.

Podle svých slov měl o klub zájem společně s partnerem, kterým měl být Koh-i-noor Hardtmuth Vlastislava Břízy. „Jsem zklamaný. Koh-i-noor byl připravený výrazně zvednout rozpočet a připravit projekt akademie, která by mohla být jednou z nejlepších v zemi,“ uzavřel Sivok.

V budějickém Dynamu to v posledních dnech vře. Klub se na internetových stránkách ohradil vůči kritickým výrokům svého brankáře Jaroslava Drobného, který pomáhal Sivokovi se vstupem do struktury klubu. Čtyřicetiletý gólman v televizním pořadu Tiki-Taka na O2 TV Sport mimo jiné prohlásil, že určití lidé v Dynamu hráčům nepřejí úspěch a házejí jim klacky pod nohy.

Drobnému se nelíbí, jak se někteří zaměstnanci prvoligového nováčka a šestého celku tabulky chovají. „Jak jsme říkali, že kabina táhne za jeden provaz, tak o celém klubu to říct nemůžu. Myslím si, že si házíme klacky pod nohy, a přijde mi to nefér," řekl Drobný.

České Budějovice označily výroky brankářské jedničky za velké překvapení. „Klub chápe, že mezi lidmi může docházet k vzájemným antipatiím, přesto si ale nemyslí, že vztahy by byly takové, aby se musely takovým způsobem veřejně prezentovat. Pokud má Jaroslav Drobný s někým z klubu osobní problémy, měl by si to s daným člověkem sám vyříkat a neventilovat to podobným způsobem přes mediální prostor," uvedl budějovický klub.

O slovní přestřelce mezi Drobným a Dynamem jsem informovali zde.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky Praha, Tomáš Sivok, Dynamo, České Budějovice, AC Sparta Praha, fotbal, SK Dynamo České Budějovice, Jaroslav Drobný, Koh-I-Noor, Istanbul, Udine, Kamenice nad Lipou, Vlastislav Bříza, Tomáš Řehoř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalý reprezentant Sivok Dynamo nejspíš nekoupí, reálnější se jeví angažmá ve Spartě  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.