Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Stadion v Edenu by mohl hostit kvalifikační zápas ukrajinských fotbalistů

Pražský Eden by mohl hostit říjnový domácí zápas ukrajinských fotbalistů v evropské kvalifikaci proti Severní Makedonii. Slavia, která na stadionu působí, nabídla, že uhradí náklady na pobyt týmu. Předseda představenstva červenobílých Jaroslav Tvrdík uvedl, že ukrajinská strana vybírá z několika možností a že jasno by mělo být v nejbližších dnech.

Ukrajinci musejí kvůli ruskému útoku na své území hrát domácí zápasy v azylu v jiných zemích. Svěřenci trenéra Serhije Rebrova přivítají Severní Makedonii v sobotu 14. října od tří hodin odpoledne, o tři dny později se pak představí na Maltě. Ukrajinci by se v dějišti domácího utkání chtěli připravovat od pondělního srazu mužstva.

Oslovil nás ukrajinský reprezentační celek se žádostí o možnost sehrát svůj říjnový kvalifikační zápas v Edenu. Víme, že nejsme jediní, víme, že oslovili více zájemců, například Slovan Bratislava. My jsme jim představili Eden a možnosti. Součástí jejich poptávky je možnost týden tady trénovat, i to jsme jim schopni v reprezentační pauze nabídnout. Je to na jejich rozhodnutí, myslím, že padne v nejbližší době, v nejbližších dnech," řekl Tvrdík.

„Co já považuji za zásadní, je to, že součástí naší nabídky je bezplatný pobyt v Edenu. Poskytneme jim veškerý servis a služby v Edenu, to znamená, komplexně zajistíme jejich zápas. Nájemné pro českou reprezentaci tady v Edenu se standardně pohybuje kolem dvou až dvou a půl milionu korun. I touto formou chceme přispět, abychom Ukrajině pomohli," doplnil šéf Slavie.

Pražané podpoří Ukrajinu i při nadcházejícím úvodním zápase 3. předkola Evropské ligy proti Dnipru příští čtvrtek v Edenu. „Společně s Dniprem se zaměříme na konkrétní pomoc zdravotnímu zařízení v Dněpropetrovsku. Takže jeden z našich charitativních projektů bude mířit na pomoc zdravotnickému zařízení ve válkou postižené Ukrajině," řekl Tvrdík.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Slavia Praha

Štítky fotbal, kvalifikace, Ukrajina, Slavia, Eden

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Šimice

Zajímavé! Když Bohemka žádala o možnost hrát tam odvetu s Bodö, Slávie ji odmítla, že trávník není v dobrém stavu a musela požádat o azyl Spartu. A najednou Ukrajincům to dokonce sama nabídla!

Pátek, 4. srpna 2023, 20:01Odpovědět

Stadion v Edenu by mohl hostit kvalifikační zápas ukrajinských fotbalistů  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.