Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Tisíce fanoušků Slavie prošly Prahou na dnešní derby se Spartou

Tisíce fanoušků pražské fotbalové Slavie dnes odpoledne prošly městem z náměstí Republiky na Letnou, kde dnes v sedm hodin večer začíná finále domácího poháru, které se odehraje právě mezi pražskými S. Derby pražských S je největším fotbalovým zápasem v České republice, je nejsledovanější a často velmi vypjaté. Dnes se odehraje 306. derby, které určí vítěze domácího poháru. Podívejte se, jak vypadal pochod fanoušků Slavie.

Fanoušci měli sraz ve čtyři hodiny na náměstí Republiky, odkud vyrazili přes Štefánikův most Letenským tunelem a Korunovační ulicí až ke stadionu Sparty. Měli na sobě bílá trika s červeným nápisem "Sešívaná invaze", mávali červenými a bílými vlajkami a zpívali chorály.

Na pochod dohlížely stovky policistů. „Policie připravila, vzhledem k rizikovosti události, nadstandardní bezpečnostní opatření, na kterém se budou podílet stovky policistů z antikonfliktního týmu, pořádkové, dopravní i kriminální služby a kolegové z pořádkových jednotek, kteří budou posíleni o kolegy ze dvou dalších krajů," uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Večerní zápas bude soubojem dvou nejlepších týmů ligy, Sparta před nadstavbou vede tabulku o dva body před Slavií. Derby pražských S vyvrcholí domácí pohár podruhé v samostatné historii a poprvé od roku 2002, kdy trofej získal po výhře 2:1 celek z Edenu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ivo Spisar

Štítky sport, fotbal, derby, finále, pohár, Slavia, Sparta, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Tisíce fanoušků Slavie prošly Prahou na dnešní derby se Spartou  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.