Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

ANKETA: Sparta, nebo Slavia? Kdo vyhraje titul?

Pražské fotbalové kluby Sparta a Slavia jsou městskými rivaly už od 29. března 1896, kdy na Císařské louce v Praze sehrály první vzájemné utkání, které skončilo výsledkem 0:0. Sparta sice v zápase dala gól, ale rozhodčí jej neuznal, protože s jeho regulérností Slavia nesouhlasila, na což měla podle tehdejších pravidel nárok. Rivalita tak byla na světě. Derby pražských S je největším fotbalovým zápasem v České republice, je nejsledovanější a často velmi vypjaté. Dnes se odehraje 306. derby, které určí vítěze domácího poháru. Kdo se však stane vítězem ligy? Na to si musejí fanoušci fotbalu ještě nějaký týden počkat. Kdo to bude podle vás? Vyhraje ligu Sparta, nebo Slavia? Hlasujte v anketě.

ANKETA: Kdo letos vyhraje titul fotbalových mistrů?

Celkem hlasovalo803 čtenářů

Poslední derby skončilo na Letné výsledkem 3:3

Do dnešního dne se odehrálo 305 velkých pražských derby. Historicky má v počtu výher navrch Sparta, která zvítězila ve 136 zápasech. Slavia vyhrála 96 vzájemných zápasů a oba týmy se rozešli smírně v 73 případech.

Zatím poslední derby se hrálo 15. dubna 2023 na domácím stadionu Sparty, kde Slavia vedla už 2:0, ale Sparta dokázala vyrovnat. Když Slavia dala v 85. minutě gól na 3:2, zdálo se, že bude hotovo. Ve třetí minutě nastavení si však Slávista Aiham Ousou vstřelil vlastní gól a Sparta tak na domácí půdě remizovala se Slavií 3:3.

Oba celky čeká kromě dnešního derby ještě jeden vzájemný duel, a to 13. května v rámci ligové nadstavby. Hrát se bude opět na Letné, a to proto, že Sparta zakončila základní část ligy na prvním místě s dvoubodovým náskokem na Slavii.

Císařská louka, kolébka českého fotbalu a místo vzniku rivality mezi Spartou a Slavií

Císařská louka je území v samém srdci Prahy, kam však často ani rodilý Pražák nezavítá. Císařskou louku totiž se smíchovským břehem spojuje pouze jediná lávka, která se nachází na jižním cípu ostrova. Ostrov Císařská louka uprostřed Vltavy...

Sešívaní Slávisté, nebo železná Sparta?

Sparta získala 36 mistrovských titulů, Slavie 21. Kdo se ale bude radovat ze zisku mistrovského letos?

„Titul nemůže vyhrát nikdo jinej než Slavie! Sparta je mimo hru o titul, Slavie už je mistr. Slavie je mistr ligy, já už slavím od prosince a znovu opakuji, že Sparta je mimo hru o titul a ani na ten titul nemůže myslet. Slavie jsou mistři,“ řekl pro redakci Pražské Drbny věrný fanoušek pražské Slavie a starosta městské části Praha-Řeporyje Pavel Novotný (ODS).

Se slovy Novotného nesouhlasí dramatik a scenárista Petr Kolečko. „Mami, to jsou červánky, slýchají teď často pražské maminky. Nene, to nejsou červánky, milé děti. To je rudá záře nad Prahou. Předzvěst toho, že pro titul si letos jede rudá nezastavitelná mašina. Mašina, kterou ženou ti nejlepší fanoušci v Praze. Sparťané,“ odpověděl na otázku naší redakce Petr Kolečko.

Kdo bude letošní titul slavit podle vás? Sešívaní Slávisté, nebo železná Sparta? Hlasujte v anketě.

ANKETA: Kdo letos vyhraje titul fotbalových mistrů?

Celkem hlasovalo803 čtenářů

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto koláž Drbny, AC Sparta Praha, SK Slavia Praha

Štítky anketa, fotbal, sport, Praha, AC Sparta Praha, SK Slavia Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Sparta, nebo Slavia? Kdo vyhraje titul?  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.