Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Slavia po přesvědčivém výkonu porazila Olomouc 4:0

Fotbalisté pražské Slavie přivítali v rámci 25. kola nejvyšší domácí fotbalové soutěže Sigmu Olomouc a tentokrát se překvapení nekonalo. Slavie jasně potvrdila roli favorita a Sigmu porazila 4:0 po gólech Van Burena, Lingra, Schranze a Jurečky.

V první půli se prosadil Van Buren

Ještě před úvodním hvizdem se klub i fanoušci rozloučili s Davidem Hovorkou, který v týdnu oznámil konec fotbalové kariéry, a to už v devětadvaceti letech.

První zajímavá akce zápasu se zrodila v 17. minutě, kdy se Van Buren dostal k odraženému míči po centru z levé strany. Jeho střela jen těsně minula tři tyče.

Jedinou žlutou kartu prvního poločasu rozhodčí udělil ve 43. minutě, a to olomouckému Slámovi, který zakopl míč, aby slávisté nemohli rozehrát.

Ve 3. minutě nastavení první půle se konečně rozvlnila síť za olomouckým brankářem. Centr zastavil na vzdálenější tyči Schranz a zpracovaný míč se objevil před Van Burenem, který balón z bezprostřední blízkosti dopravil za záda padajícího Macíka.

Do šaten se tedy šlo za stavu 1:0 pro domácí Slavii.

Slavia si ve druhé půli vedení pohlídala

Další gól přišel sedm minut po začátku druhé půle. V 62. minutě centroval do vápna Olomouce Jurásek. Golman Sigmy neodhadl situaci, protože se rozhodl zasahovat, ale míč dokázal jen odrazit do zad spoluhráče Greššáka. Ve zmatené situaci, která nastala, se zorientoval Ondřej Lingr, který skóroval do prázdné brány.

Hned o dvě minuty později mohla být situace pro Slavii ještě veselejší, když se Van Buren dostal až před olomouckého brankáře, ten mu však dokázal včas skočit pod nohy.

Třetí gól však padl už v 75. minutě, když Ivan Schranz uklidil hlavou do sítě Douděrův centru z pravé strany.

Tečku za velmi přesvědčivým výkonem Slavie udělal ve 4. minutě nastavení Václav Jurečka, který usměrnil za záda olomouckého brankáře přihrávku Zafeirise z pravé strany.

Slavia Praha - Sigma Olomouc 4:0 (1:0)

Branky: 45.+2 Van Buren, 62. Lingr, 75. Schranz, 90.+4 Jurečka. Rozhodčí: Szikszay - Kubr, Machač - Orel (video). ŽK: Sláma (Olomouc). Diváci: 16.186.

Slavia: Kolář - Masopust (70. Jurečka), Ogbu, Holeš, D. Jurásek - Ševčík (80. Pech), Hromada (39. Zafeiris) - Douděra, Lingr (70. Oscar), Schranz - Van Buren (70. Tecl). Trenér: Trpišovský.

Olomouc: Macík - Navrátil (85. Poulolo), Pokorný, Greššák, Sláma (57. Zmrzlý) - Breite (71. Zifčák), Ventúra (71. Israel) - Vodháněl, Pospíšil, Zorvan (57. Chvátal) - Chytil. Trenér: Jílek.

Ohodnoť článek

Foto SK Slavia Praha

Štítky sport, fotbal, Slavia, Olomouc, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia po přesvědčivém výkonu porazila Olomouc 4:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.