Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Žižkovská Viktorka truchlí. Zemřela srdcařka, která nevynechala jediný zápas

Fotbalový klub FK Viktoria Žižkov na svém webu zveřejnil smutnou zprávu. Zemřela žena, která byla pro většinu z fanoušků tváří klubu. Věra Ničová byla totiž patnáct let prvním člověkem spojeným s Viktorkou, kterého fanoušci po příchodu ke stadionu v den zápasu uviděli. Fanoušci si u ní kupovali vstupenky i zápasové programy a byla dobře známá tím, že ke každé prodané vstupence vždy přidala úsměv.

Tvář Věry Ničové byla patnáct let tou první, kterou fanoušci žižkovské Viktorky v neděli dopoledne při příchodu na stadion viděli. „Mnoho z vás by jen těžko spočítalo, kolik vstupenek jste si u ní koupili nebo kolik vám podala programů. Ke každému lístku přidala úsměv,“ vzpomíná na Věru Ničovou Pavel Werner z Viktorie Žižkov na klubovém webu.

Věra Ničová nevynechala podle informací z klubu za celých patnáct let ani jediný zápas. „V letním vedru i v zimních mrazech, vždy jste ji našli na svém místě, v pokladně u hlavního vstupu,“ popsal Werner.

Ačkoliv byla Věra Ničová spjata s žižkovským fotbalem velmi silně, sama neviděla ani jeden zápas červenobíle pruhovaných. „Jak se Viktorce daří, odhadovala pouze podle hlasitého křiku nebo povzdechů fanoušků na tribunách,“ vysvětlil Pavel Werner.

První zápas bez Věry Ničové za kasou odehraje Viktorka už tuto neděli, kdy žižkovští přivítají na stadionu v Seifertově ulici FK Přepeře. FK Viktoria Žižkov vede tabulku skupiny B ČFL po patnácti zápasech s pohodlným náskokem devíti bodů na druhý Kolín a má dobře nakročeno k návratu do druhé nejvyšší fotbalové soutěže.

„O ten postup se letos popereme i pro ni,“ uzavřel Pavel Werner na webu žižkovského klubu.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FK Viktoria Žižkov

Štítky sport, fotbal, Žižkov, Viktoria Žižkov, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žižkovská Viktorka truchlí. Zemřela srdcařka, která nevynechala jediný zápas  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.