Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na podporu sportu dá letos pražský magistrát 318,2 milionu korun

Na podporu sportovních projektů dá letos pražský magistrát na dotacích 318,2 milionu korun. Schválili to městští zastupitelé. Nejvíce peněz půjde na podporu sportu dětí a mládeže a na provoz sportovišť. Celkovou výši dotací kritizovali zastupitelé opozičního ANO, podle kterých je částka nízká. Radní Vít Šimral (Piráti) řekl, že se letos ještě zvýší.

Na sport dětí a mládeže půjde asi 160 milionů

Na sportovní kluby mládeže půjde podle schváleného dokumentu z celkové částky asi 160 milionů korun, na provoz sportovišť 86,9 milionu, na investice do sportovišť 42,8 milionu a na sportovní akce 19,9 milionu. Asi 4,6 milionu korun pak zamíří žadatelům pro účely nákupu strojů a sportovních potřeb a po necelých dvou milionech na projekty zajišťující sport pro handicapované a na kapitolu s názvem „sport pro všechny“, určenou pro nesoutěžní sporty pro mládež a seniory.

Opoziční zastupitel Ondřej Prokop (ANO) řekl, že celková částka není ani poloviční oproti minulému volebnímu období. „Sport jako takový je otloukánek v tuto chvíli,“ komentoval to jeho stranický kolega Stanislav Nekolný. Dodal, že podle strategie, kterou si nechalo město vypracovat, má jít na sport minimálně půl miliardy ročně, ideálně až miliarda.

Částka prý ještě vzroste

Šimral k tomu řekl, že dnes schválená částka není konečná, ale ještě vzroste. Už nyní podle svých slov radní plánuje na květnové zastupitelstvo předložit další materiál s 66 miliony na investiční dotace do sportu. Další peníze by se pak podle něj měly najít poté, co bude jasná příjmová stránka města, která zřejmě bude lepší, než jaké byly původní prognózy. Jasněji podle Šimrala bude v květnu nebo v červnu.

Radní doplnil, že se chce zaměřit zejména na podporu sportu mládeže a rozšíření sítě sportovišť. Magistrát podle něj zřejmě vypracuje analýzu toho, jak spravovat a udržovat stávající sportoviště. Mohla by pro ten účel vzniknout nová městská společnost, dodal.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Dětský fotbalový pohár

Štítky ČR, správa, sporty, hospodářství, Praha, sport, Pražský magistrát, sportoviště, dotace, Vít Šimral, ANO 2011, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na podporu sportu dá letos pražský magistrát 318,2 milionu korun  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.