Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Prodej drog se nepovedl, muž skončil s prostřelenýma nohama

Pražští kriminalisté zadrželi muže, který při prodeji drog na dětském hřišti v Praze 5 prostřelil druhému obě nohy a o narkotika ho obral. Za loupež může jít do vězení až na dvanáct let.

Případem se začali policisté zabývat ve chvíli, kdy je na postřeleného muže v jejich péči v září minulého roku upozornili zdravotníci z nemocnice. Neměli ale jednoduchou práci. „Složité to bylo mimo jiné proto, že nebylo snadné ustanovit totožnost podezřelého. Poškozený totiž tvrdil, že ho nezná. Ono se ani není čemu divit, že poškozený mlžil, když šlo původně o obchod s drogami,“ uvedl v prohlášení pro novináře policejní mluvčí Jan Daněk.

Detektivové zjistili, že se poškozený se střelcem potkali 16. září 2021 večer v Praze 5 v ulici Pod Kotlářkou na dětském hřišti, kde mělo dojít k prodeji drog. „Na místě se zřejmě něco zvrtlo a pachatel poškozenému prostřelil lýtko a stehno. Pak z místa odešel a odnesl si i drogy, které měly být předmětem obchodu,“ popsal Daněk.

Po roční práci kriminalisté ve spolupráci se zásahovou jednotkou zadrželi jednadvacetiletého muže, u kterého provedli domovní prohlídku a potvrdili, že právě on je střelcem z hřiště.

„S mužem proto zahájili trestní stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu loupež, za což pachateli hrozí až 12 let vězení, jelikož činem byla spáchána těžká újma na zdraví,“ dodal Daněk. Použil perkusní pistoli Gladiator 500, což je podle policie volně dostupná zbraň.


 

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, zadržení, střelba, drogy, zranění, droga, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Prodej drog se nepovedl, muž skončil s prostřelenýma nohama  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.