Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Kriminalisté rozbili gang, který vařil vysoce kvalitní pervitin. Jeho členům hrozí dvanáct let vězení

Kriminalistům se podařilo rozbít gang, který uživatelům v Praze dodával velké množství vysoce kvalitního pervitinu. Policisté při zásahu zajistili velké množství chemických prekursorů, baněk, varného skla, kompletní výrobnu metamfetaminu a plastové kanystry a barely s desítkami litrů různých látek, tři motorová vozidla, bezmála šest milionů korun v hotovosti, půl milionu na bankovních účtech a přes kilo bílé krystalické látky. Jedenácti obviněným hrozí až dvanáct let ve vězení.

Policisté objevili miliony korun v hotovosti, ale i auta nebo kilo drog

Počátkem loňského roku policisté pronikli do prostředí, kde nebylo těžké sehnat velké množství vysoce kvalitního pervtinu. Loni v červnu začali na případu pracovat a postupně rozkryli celou organizovanou skupinu, která se skládala z šestnácti lidí. Letos v červnu, kdy už měli dostatek důkazního materiálu policisté celou skupinu zadrželi. Do akce se zapojilo přes sto policistů z celé Prahy, speciální pořádková jednotka, celní správa, vojenská policie a kriminalisté ze Středočeského, Plzeňského, Jihomoravského kraje, z Národní protidrogové centrály Brno a toxi týmu Písek.

Policisté provedli celkem sedm domovních prohlídek a čtyři prohlídky jiných prostor, při kterých zadrželi jedenáct členů gangu. „Zbylých pět skončilo v poutech do několika dní po realizaci. Při této akci zajistili velké množství chemických prekursorů, baněk, varného skla, kompletní výrobnu metamfetaminu a plastové kanystry a barely s desítkami litrů různých látek. Dále zajistili tři motorová vozidla, bezmála šest milionů korun v hotovosti, půl milionu na bankovních účtech a přes jeden kilogram bílé krystalické látky,“ uvedl v tiskové zprávě policejní mluvčí Richard Hrdina.

Členům gangu hrozí dvanáct let za mřížemi

Vedoucím členem gangu byl čtyřiačtyřicetiletý cizinec, který spolupracoval se svou českou šestatřicetiletou přítelkyní. „Nepoctivě vydělané peníze jim pomáhala zlegalizovat jeho bývalá přítelkyně, které prošlo přes bankovní účet během roku a půl přes devět milionů korun. Celá skupina byla schopna vyrábět pervitin v nejvyšší kvalitě a této drogy vyrobili dle odhadu několik desítek kilogramů,“ pověděl Hrdina a dodal, že gang byl velmi významným dodavatelem pro Prahu a Středočeský kraj. 

„V současné chvíli bylo již obviněno jedenáct osob, z toho sedm z nich je stíháno vazebně. V případě odsouzení jim za trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a legalizace výnosů z trestné činnosti, hrozí až dvanáct let za mřížemi,“ dodal Hrdina.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky drogy, varna, pervitin, Praha, metamfetamin, hotové peníze, bankovní účet, Středočeský kraj, Brno, Plzeňský kraj, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Kriminalisté rozbili gang, který vařil vysoce kvalitní pervitin. Jeho členům hrozí dvanáct let vězení  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.