Počasí dnes23 °C, zítra24 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Ve vyhořelém alzheimer centru u Prahy našli hasiči dva mrtvé

V budově Domova Alzheimer v Roztokách u Prahy, kde včera večer vypukl požár, našli středočeští hasiči dva mrtvé a jednu zraněnou osobu. Příslušníci devíti jednotek dostali požár pod kontrolu ve čtyři hodiny ráno a pak rozebírali konstrukci budovy.

K požáru vyjely jednotky integrovaného záchranného systému ve středu kolem osmé večer. Zásahu se účastnili jak ty středočeské, tak pražské. Z budovy hasiči o půl deváté evakuovali 56 klientů, personál opustil budovu sám. Dva lidé byli v kritickém stavu, jeden měl středně těžké zranění a 51 klientů zranění lehká.

„Při dohašování a postupu budovou bohužel středočeští hasiči objevili dvě mrtvé osoby a jednu osobu se středně těžkým zraněním, kterou naši záchranáři odvezli do Oblastní nemocnice Kladno,“ uvedla v prohlášení pro novináře mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková.

V budově Domova Alzheimer v Roztokách u Prahy dnes večer začalo hořet. Na místo vyjeli hasiči ze Středočeského kraje i z Prahy, záchranáři z obou krajů, i z ústeckého. Z budovy hasiči evakuovali 56 klientů.

Požární poplach hasiči ještě večer zvýšili na nejvyšší možný, zvláštní.  Několik hodin později ho opět snížili na třetí stupeň.

„Některé jednotky se vrátily na své základny, další byly vystřídány. Ve tři hodiny jsme začali rozebírat konstrukci budovy a o hodinu později byl požár pod kontrolou a mohla být nahlášena jeho lokalizace,“ uvedli středočeští hasiči na Twitteru.

Před osmou ráno oplachový stupeň je snížili na druhý. Příslušníci devíti jednotek, které mají hasiči stále na místě, nadále rozebírali konstrukci budovy.

Ohodnoť článek

Foto Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje

Štítky požár, Roztoky, hasiči, záchranáři, smrt, Domov Alzheimer, Praha, úraz, Oblastní nemocnice Kladno, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve vyhořelém alzheimer centru u Prahy našli hasiči dva mrtvé  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.