Počasí dnes15 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

VIDEO: V domově pro seniory u Prahy vypukl požár. Z budovy evakuovali přes padesát klientů

, aktualizováno 2. června 2022, 10:36

V budově Domova Alzheimer v Roztokách u Prahy dnes večer začalo hořet. Na místo vyjeli hasiči ze Středočeského kraje i z Prahy, záchranáři z obou krajů, i z ústeckého. Z budovy hasiči evakuovali 56 klientů.

Podle mluvčí středočeských záchranářů Moniky Novákové bylo z budovy evakuováno 56 klientů o půl deváté večer a personál opustil budovu před příjezdem záchranářů.

„Dva lidé jsou v kritickém stavu, jeden je středně těžce zraněný, 51 je zraněno lehce,“ sdělila Nováková prohlášení pro novináře.

Pro klienty přijel po deváté hodině evakuační autobus středočeských hasičů, který je rozvezl do okolních center.

Budova se podle policie nachází v Nádražní ulici. Policisté na místě uzavřeli všechny přilehlé ulice a umožňují průjezd pouze vozidlům integrovaného záchranného systému. „Provoz v bezprostředním okolí je omezen, dbejte prosím pokynů policistů,“ oznámila na Twitteru policie.

„Na místě je vyhlášen už 3. stupeň poplachu. Probíhají hasební práce z vnějšku budovy. Na místě zasahuje 17 jednotek,“ uvedli na Twitteru středočeští hasiči.

Na místo vyjelo sedm záchranářský posádek, k tomu letecká záchranná služba z Ústí nad Labem a speciální vůz Fénix pražských záchranářů. Podle jejich mluvčí Jany Poštové Praha vyslala i Leteckou výjezdovou skupiny, která se ale vrátila zpět na základnu, protože žádný pacient letecký transport nepotřeboval.

Krátce před půlnocí se podařilo vstoupit do objektu a uvnitř byly nalezeny dvě osoby bez známek života a jedna přeživší, kterou středočeští záchranáři odvezli do nemocnice," napsali hasiči na Twitteru.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR, Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje

Štítky požár, Roztoky, evakuace, hasiči, policie, Praha, Středočeský kraj, Twitter, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: V domově pro seniory u Prahy vypukl požár. Z budovy evakuovali přes padesát klientů  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.