Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policisté vyjížděli do školy v Praze kvůli studentovi, který u sebe měl nůž

Policisté a záchranáři dnes dopoledne vyjížděli do budovy základní a střední školy na Malé Straně v Praze, kde u sebe měl jeden ze studentů nůž. Policisté nůž zajistili a záchranáři mladíka převezli do nemocnice k vyšetření jeho psychického stavu.

Jde o školu pro studenty s mentální retardací

Dnes kolem deváté hodiny ranní někdo zavolal na linku 158, protože jeden ze studentů Základní a Střední školy Karla Herforta v Josefovské ulici na Malé Straně u sebe měl mít nůž. Jde o školu, která poskytuje vzdělání žákům a studentům s mentální retardací nebo se speciálními vzdělávacími potřebami.

„Policisté okamžitě vyrazili na místo, kontaktovali studenta a zjistili, že u sebe opravdu má nůž, který zajistili,“ uvedl pro redakci Pražské Drbny mluvčí policie Jan Rybanský.

VIDEO: Mladíkovi, který měl zabít učitele mačetou, hrozí dvacet let ve vězení

Policisté obvinili z vraždy devatenáctiletého mladíka, který podle nich ve čtvrtek mačetou napadl pedagoga Středního odborného učiliště v pražské Ohradní ulici. Učitel zraněním podlehl. Mladíkovi hrozí 12 až 20 let vězení. Dnes o tom informoval...

Mladík skončil v nemocnici

Policisté a zdravotníci studenta doprovodili k vyšetření jeho psychického stavu do blízké nemocnice. „Dvacetiletého mladíka s psychickými potížemi jsme odvezli do nemocnice,“ řekla naší naší redakci mluvčí záchranářů Jana Poštová a dodala, že nikdo nebyl zraněn.

„Událost si na místě převzali kriminalisté, kteří budou zjišťovat okolnosti,“ pověděl Rybanský. Zda je student podezřelý z nějakého trestného činu zatím není jasné. „Kriminalisté na případu pracují,“ doplnil mluvčí policie.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky nůž, student, škola, policie, Praha, nemocnice, Malá Strana, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté vyjížděli do školy v Praze kvůli studentovi, který u sebe měl nůž  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.