Počasí dnes24 °C, zítra17 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Policie obvinila Dominika Feriho ze znásilnění

Policie obvinila bývalého poslance Dominika Feriho (TOP 09) ze znásilnění, potvrdil Deníku N mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala. Na případ upozornil Deník N a Alarm.

Deník N se serverem Alarm v loňském roce zveřejnil svědectví několika žen, některé z nich tvrdí, že je Feri nutil k sexu, i když to výslovně odmítly. Další se svěřily, že se z nich snažil vylákat fotografie, na kterých jsou nahé, či je veřejně dehonestoval. Poslanecký mandát složil proto, že nechce, aby podle něj lživé a manipulativní články v médiích poškozovaly jeho nejbližší okolí a kolegy. Bránit se proti nim bude soudní cestou.

Chování, ze kterého ženy Feriho obviňují, se údajně odehrálo v době jeho studií na Právnické fakultě UK. Studoval tam mezi lety 2015 a 2020. Vedení fakulty považuje obvinění ze sexuálního obtěžování za velmi vážná. Jednání, které je mu připisováno, označilo za neakceptovatelné. Fakulta podle děkana Jana Kuklíka nemá nástroje, aby mohla sama vést vyšetřování, a vzhledem k tomu, že Feri už dostudoval, nemůže vůči němu zakročit ani disciplinárně. 

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto TOP 09

Štítky Dominik Feri, TOP 09, poslanec, kauza, znásilnění, Deník N, Městské státní zastupitelství v Praze, Právnická fakulta Univerzity Karlovy, Jan Kuklík, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie obvinila Dominika Feriho ze znásilnění  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.