Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Muž hodil zápalnou lahev do pokoje ubytovny, kde byli lidé. Hrozí mu výjimečný trest

Detektivové z odboru extrémismu a terorismu pražské policie zadrželi v úterý 27. července muže, který v září minulého roku hodil lahev s hořlavinou do pokoje jedné z ubytoven v Praze 4. Muž je nyní podezřelý z pokusu o dvojnásobnou vraždu, za což mu hrozí až výjimečný trest.

V budově bylo více šest set lidí

V úterý 27. července zadrželi detektivové z odboru extrémismu a terorismu pražské police dvaadvacetiletého muže, který koncem září minulého roku hodil takzvaný Molotovův koktejl do pokoje jedné z ubytoven v Praze 4.

Lahev s hořlavinou proletěla zavřeným oknem a dopadla do místnosti, kde byli dva cizinci. Jen shodou okolností se tato lahev nerozbila a nezačalo hořet. Kdyby se tak stalo, tak radši ani nedomýšlet následky, protože v tu dobu bylo v budově více než šest set lidí,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Muži hrozí výjimečný trest

Případem se již začali zabývat zmínění detektivové. Ti nasbírali dostatek důkazů, které je přivedli ke konkrétnímu muži a díky tomu ho zadrželi. Při následném výslechu se podezřelý k činu přiznal a nyní je podezřelý z pokusu o dvojnásobnou vraždu a z pokusu obecné ohrožení. Za to mu v případě odsouzení hrozí až výjimečný trest. Detektivové podali podnět na jeho vzetí do vazby.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky krimi, Praha, policie, ubytovna, Praha 4, zápalná lahev, výjimečný trest

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž hodil zápalnou lahev do pokoje ubytovny, kde byli lidé. Hrozí mu výjimečný trest  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.