Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Rekordní nález v Sapě. Celníci našli v pražské tržnici padělky za stovky milionů

Včera proběhla v pražské tržnici Sapa velká razie. Zasahovalo přes padesát celníků a několik policistů. Celníci si vytipovali tři prodejní místa, která byla v zadní části tržnice. Uvnitř je čekalo velké překvapení, našli totiž desítky tisíc kusů padělků oblečení, parfémů, obuvi, slunečních brýlí a kožené galanterie v hodnotě stovek milionů korun.

Padělky oblečení, parfémů, obuvi nebo kabelek

Celníci si ke kontrole vytipovali tři prodejní místa, která byla v zadní části tržnice. Konkrétně se jednalo o velké plechové kontejnery," popsala akci mluvčí celníků Ivana Kurková. „V útrobách kontejnerů se nacházely desítky tisíc kusů falzifikátů oblečení, parfémů, obuvi, slunečních brýlí a kožené galanterie - kabelky, peněženky, opasky. Vzhledem k obrovskému množství zadržených padělků by vznikla majitelům ochranných známek škoda až do výše stovek milionů korun," doplnila.

Podle mluvčí šlo o rekordní počty nalezených padělků. „V poslední době jsme nic tak velkého neměli," řekla mluvčí. „Bylo to ojedinělé množství padělků. Kolegové to ještě dnes v šest ráno počítali," dodala.

Skrytý prodej

Celníci všechno zabavené zboží umístili do celního skladu, kde zůstane, dokud se případ neuzavře. Na místě byl také zadržen majitel prodejních míst. „Následně byl celníky eskortován do prostor celního úřadu k podání dalšího vysvětlení," uvedla Kurková.

V tržnici Sapa v pražské Písnici nacházejí celníci velké množství padělků značkového zboží opakovaně. Jen při předchozích akcích v červenci tam našli například padělky parfémů a elektroniky světových značek za zhruba 20 milionů korun a v červnu zase padělky obuvi, oblečení, parfémů a doplňků za 12 milionů.

„Není žádným tajemstvím, že na této známé pražské tržnici jsou falzifikáty prodávány takzvaným skrytým prodejem. Je to způsob, kdy prodejci nemají zboží volně vystavené na svých pultech a v regálech, ale mají je důmyslně ukryté v tajných skrýších, do kterých si své vytipované případné zájemce vpustí," uvedla už dříve mluvčí celníků.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa České republiky

Štítky kriminalita, tržnice, razie, Sapa, clo, trh, Praha, parfém, oblečení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekordní nález v Sapě. Celníci našli v pražské tržnici padělky za stovky milionů  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.