Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Porušování zákazu tance a shlukování hostů. Policie provedla první kontroly klubů v Praze

Policisté v Praze v součinnosti s pražskými hygieniky provedli první kontroly nočních podniků kvůli dodržování aktuálních epidemiologických opatření. ​Policie se zaměřila na kontrolu nočních barů, hudebních a tanečních klubů v centru města. V průběhu noci proběhla přibližně desítka kontrol, mezi nimiž byly i kontroly čtyř velkých provozoven.

Pražští hygienici v průběhu akce zaznamenali v některých klubech ze strany provozovatelů různá porušení mimořádných opatření. Šlo například o porušení zákazu tance a shlukování hostů. V některých klubech nebylo dodrženo rozmístění stolů a hostů v provozovně, nebyly dodrženy rozestupy 1,5 metru mezi stoly a maximální počty hostů u stolu, tedy čtyři osoby.

V jednom klubu nebyl dostatek dezinfekčních prostředků pro zákazníky a nebyla zajištěna dostatečná osvětová informovanost hostů u vstupu do provozovny a v provozovně o nutnosti dodržovat mimořádná opatření. V některých klubech byla překročena kapacita povoleného počtu hostů, kdy jejich počet převyšoval počet míst k sezení.

Policie a hygienici v noci zkontrolovali téměř pět set osob. „Více než čtyřicet osob z důvodu přestupkového jednání policisté na místě vyřešili v příkazním řízení, v drtivé většině se jednalo o neprokázání takzvané negativity při vstupu do provozovny. Celková částka uložená v příkazním řízení přesáhla dvacet tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová a dodala, že pět přestupků vyřešili pracovníci hygieny oznámením do správního řízení. Ve dvou dalších případech vyřešili policisté přestupek na úseku cizineckého zákona taktéž v příkazním řízením.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky policie, kontroly, kluby, Praha, stůl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Porušování zákazu tance a shlukování hostů. Policie provedla první kontroly klubů v Praze  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.