Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muž v BMW ujížděl policistům noční Prahou. Poté si přelezl na zadní sedadlo a tvrdil, že neřídil

Krátce po půl třetí ráno si pražští policisté všimli v ulici Plzeňská vozidla BMW, které se rozhodli zkontrolovat. Na výzvu k zastavení však řidič nereagoval a policistům začal ujíždět. Několikrát jel v protisměru a jednou dokonce projel křižovatku na červenou. Ve chvíli, kdy zastavil, si přelezl na zadní sedadla, a policistům tvrdil, že neřídil.

Při útěku řidič BMW zastavil v ulici Bucharova, ale poté se opět rozjel, otočil se do protisměru a pokračoval k nemocnici Motol, křižovatku Na Vypichu pak dokonce projel na červenou.

Řidič odmítal s policejní hlídkou spolupracovat

Dále pokračoval ve směru k Ústřední Vojenské nemocnici, kde před ní zatočil doleva a pokračoval směrem na Vokovice, kde projel minimálně dvě jednosměrné ulice v protisměru. Zastavil se až v ulici Pod Aritmou, kde si přelezl na zadní sedadla a tvrdil policistům, že neřídil. Na sedadle spolujezdce pak seděla šestadvacetiletá žena,“ uvedla policejní mluvčí Hana Křížová.

Řidič poté odmítal s policejní hlídkou spolupracovat a nechtěl z vozu vystoupit. Nakonec vystoupil, ale odmítal uposlechnout výzvy policistů, aby se otočil čelem k autu a dal ruce na jeho karoserii. Hlídka tak musela použít donucovací prostředky, ale muž přesto kladl odpor, tak ho pomocí hmatů a chvatů policisté svedli na zem.

I tam se muž aktivně bránil a znemožňoval hlídce nasazení služebních pout. To mu ale nebylo nic platné a během pár vteřin už měl pouta na rukou,“ řekla Křížová.

Zákaz řízení motorových vozidel do roku 2023

Policisté pak lustrací zjistili, že má muž vyslovený platný zákaz řízení motorových vozidel, a to až do roku 2023. Hlídka tak muže zadržela a převezla na nejbližší policejní služebnu.

Jedenadvacetiletý řidič je v současné chvíli podezřelý ze spáchání trestného činu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody,“ doplnila Křížová.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky krimi, BMW, policie, Praha, Fakultní nemocnice v Motole, Ústřední vojenská nemocnice, Vypich, Vokovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž v BMW ujížděl policistům noční Prahou. Poté si přelezl na zadní sedadlo a tvrdil, že neřídil  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.