Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Policie dopadla muže, který vykradl banku v Praze. Hrozí mu deset let vězení

Ve středu byl dopaden muž, který podle policie přepadl banku na pražském Smíchově. Šestapadesátiletého muže policisté chytili v místě jeho bydliště v Plzni a obvinili jej z loupeže, k činu se navíc přiznal. Jde o recidivistu, který už za podobné přepadení ve vězení byl, opustil ho před dvěma měsíci. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vazbu. V případě odsouzení hrozí muži až deset let za mřížemi.

Muž byl podle policie v minulosti už dvanáctkrát trestán za majetkovou a závažnou násilnou trestnou činnost. „Naposledy byl odsouzen k osmiletému trestu odnětí svobody za obdobné loupežní přepadení a propuštěn před pouhými dvěma měsíci," uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Muž přepadl banku na Smíchově v pondělí odpoledne. Poté, co mu pracovnice ve strachu o svůj život dala peníze, z místa utekl. Na kamerových záznamech bylo vidět, že muž měl při činu zavázanou pravou ruku. Policie nevyloučila, že může jít o zastírací manévr, což se později potvrdilo.

Policie po zveřejnění kamerových záznamů získala víc než desítku poznatků, na jejichž základě se podařilo získat informace vedoucí k hledanému muži. Kriminalisté muže zadrželi v místě jeho bydliště v Plzni.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky kriminalita, banky, přepadení, Praha, policie, banka, Plzeň, Smíchov, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie dopadla muže, který vykradl banku v Praze. Hrozí mu deset let vězení  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.