Počasí dnes21 °C, zítra23 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

Pražští strážníci řešili v říjnu téměř 10 tisíc porušení opatření. Rozdali pokuty za 300 tisíc korun

Součástí každodenní práce pražských strážníků jsou kontroly krizových a mimořádných opatření jsou. Prioritně strážníci v těchto dnech kontrolují městskou hromadnou dopravu, zastávky a nástupiště a kromě kontroly dodržování vládních opatření zajišťují i další nezbytné činnosti.

„V říjnu strážníci řešili celkem 9806 případů porušení krizových a mimořádných opatření. Příkazem na místě uložili 732 pokut v celkové výši 307 tisíc korun, správním orgánům oznámili 386 případů a zbytek vyřešili domluvou," sdělil ředitel pražských strážníků Eduard Šuster.

Situace v MHD a obchodech

Strážníci v říjnu řešili celkem 6599 případů porušení krizových a mimořádných opatření v pražské MHD a souvisejících prostorách. „Uložili 354 pokut celkem za 95 500 korun, správním orgánům bylo oznámeno 111 případů a zbytek byl vyřešen domluvou,“ uvedl k situaci v MHD ředitel.

V provozovnách, restauracích, barech, obchodech a nákupních centrech strážníci během října řešili 343 případů porušení nařízení a uložili 117 pokut celkem za 109 tisíc korun, správním orgánům bylo oznámeno 23 případů a zbytek byl vyřešen domluvou.

Zákaz vycházení a pití na veřejnosti

Zákaz shlukování, volného pohybu a vycházení řešili strážníci v Praze v říjnu celkem 486 krát. Padlo 80 pokut celkem za 25 700 korun, správním orgánům bylo oznámeno 69 případů a zbytek byl vyřešen domluvou.

Co se týká zákazu pití na veřejnosti, v říjnu městští policisté řešili celkem 386 případů porušení opatření. „Uloženo bylo 143 pokut celkem za 63 400 korun, správním orgánům bylo oznámeno 108 případů a zbytek byl vyřešen domluvou," doplnil ředitel strážníků Eduard Šuster.

Ohodnoť článek

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky roušky, pokuty, opatření, strážníci, Praha, městská hromadná doprava, správní úřad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražští strážníci řešili v říjnu téměř 10 tisíc porušení opatření. Rozdali pokuty za 300 tisíc korun  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.