Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Strážníci zadrželi cizince, který spal ve vagonu metra a neměl roušku

Pražští strážníci zadrželi muže s odkrytými dýchacími cestami, který spal ve vagonu metra na konečné stanici. Cizinec z přítomnosti hlídky zjevně nadšený nebyl a pražské strážníky začal vulgárně urážet.

Cizinec si roušku střídavě nasazoval a sundával

Ve stanici metra Depo Hostivař si hlídka strážníků všimla muže, který spal ve vagonu soupravy a neměl zakryté dýchací cesty. Strážníci ho probudili a vyzvali k nápravě. Čtyřiačtyřicetiletý cizinec reagoval arogantně a vulgárními výrazy hlídku urážel.

Po celou dobu jednání se strážníky si roušku střídavě nasazoval a sundával. Zadžený navíc odmítal dodržovat dvoumetrový rozestup a nesouhlasil ani s udělením pokuty.

Proto bylo porušení předáno příslušnému orgánu k dořešení. Cizinec byl následně z prostor stanice metra hlídkou vykázán,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Jiřina Ernestová.

Přes 15 tisíc porušení opatření od začáku září

Pražští strážníci od začátku září zjistili 15 111 porušení v souvislosti s vládními opatřeními. Nejvíce jich zjistili v pražské městské hromadné dopravě a v prostorách s ní související. Na těchto místech strážníci kontrolují dodržování prioritně.

Ve 766 případech uložili pokuty v celkové výši 275 100 korun, v 328 případech bylo porušení oznámeno správnímu orgánu, zbývající porušení byla řešena domluvou.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Praha

Štítky krimi, polocie, cizinec, opatření, rouška, metro, Depo Hostivař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Strážníci zadrželi cizince, který spal ve vagonu metra a neměl roušku  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.