Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Zdrogovaný řidič ujížděl policistům po cyklostezce. Po havárii se snažil uplavat

Pražští policisté mají na svém kontě další úspěšné dopadení zdrogovaného řidiče. První májový den skončil v jejich rukou muž, který na cyklostezce ohrozil desítky lidí. Policistům s jeho zadržením pomohli rybáři na břehu Berounky.

Celá honička jak z amerického filmu začala běžnou kontrolou ve Strakonické ulici. Zdrogovaný muž se zákazem řízení však nehodlal zastavit a začal rychle ujíždět směrem z centra.

„Poté sjel na cyklostezku, kde svou nebezpečnou a velmi vysokou rychlostí ohrozil desítky osob, které před jedoucím vozidlem uskakovaly. Poté, co se vrátil zpět na ulici Výpadová, zde přehlédnul travou zarostlé hrazení zabraňující výjezdu z komunikace a havaroval,“ shrnula mluvčí policie Eva Kropáčová.

Sedmadvacetiletý řidič vyběhl z vozidla, skočil do Berounky a plaval na druhý břeh. Zde se ho za pomoci rybářů a dalších osob podařilo policistům zadržet. Až tam policisté zjistili, že řídil s platným zákazem řízení a navíc měl pozitivní test na drogy.

„Policisté v tuto chvíli prosí všechny občany, kteří se pohybovali na cyklostezce a byli ohroženi jízdou tohoto řidiče, aby se přihlásili na linku 158. Jejich svědectví je pro nás velmi důležité, jelikož je řidič podezřelý z trestného činu obecného ohrožení a to právě vůči těmto lidem,“ dodala mluvčí.

Za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, ohrožení pod vlivem návykové látky a obecné ohrožení mu hrozí trest odnětí v délce až osmi let.

Ohodnoť článek

Foto Dominik Svoboda

Štítky Praha, Policie ČR, honička, drogy, cyklostezka, Berounka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdrogovaný řidič ujížděl policistům po cyklostezce. Po havárii se snažil uplavat  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.