Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Rebel Martin Fenin měl skončit v rukou policistů. Na Opatově rušil noční klid

Rebel českého fotbalu Martin Fenin se měl podle některých médií opět dostat do maléru. Podle portálu Aktu.cz měl Fenin v sobotu nad ránem na Opatově hlučet tak, že na něho obyvatelé panelového domu přivolali policii. Jejich výzvu údajně neuposlechl a musel být předveden. Podle portálu měl nadýchat přes dvě promile.

S žádostí o vyjádření a uvedením informací na přesnou míru jsme Martina Fenina kontaktovali. Do čtvrteční jedné hodiny odpolední redakce jeho odpověď nedostala.

Talent z Chebu

Martin Fenin svými výkony upoutal pozornost zahraničních klubů už v útlém věku. V devatenácti letech přišel jako velký talent z Teplic do německého Frankfurtu. Tam zažil skvělý start, ve svém prvním zápase německé Bundesligy vstřelil hattrick Herthě Berlín, za kterou chytal český brankář Jaroslav Drobný. V zahraničí se objevil také na soupisce FC Energie Cottbus i francouzského FC Istres. Za reprezentační manšafty nastoupil v téměř osmdesáti utkáních, ve kterých nastřílel 22 branek. V létě 2017 začal letní přípravu s druholigovým Varnsdorfem. Talent českého fotbalu však naskočil jen do pěti utkání a poté ukončil kariéru, kterou doprovázela řada mediálně známých výstupů.

Dna jsem se nejspíš dotkl. Svou kariéru shrnu v knize, říká talent i rebel českého fotbalu Martin Fenin

„Kdybych vám vyprávěl o všech svých přešlapech, sedíme tu dlouho.“ Touhle větou začíná náš rozhovor s talentem i rebelem českého fotbalu Martinem Feninem - legendou, která své sportovní výkony velmi často dokázala zastínit drobnými aférkami.

Po úspěšném vystoupení na světovém šampionátu hráčů do 20 let v roce 2007, kde česká reprezentace skončila druhá za vítěznou Argentinou, se o talentovaného hráče začala zajímat řada klubů, mimo jiné anglické celky Arsenal a Liverpool nebo italský Juventus. Fenin se však rozhodl pro německou Bundesligu. Ve vysněném Frankfurtu však na sebe upozornil nejen skvělými výkony, ale také požárem na balkoně bytu, ve kterém bydlel. Příčinou tehdy byla závada na plynovém grilu. „Byl jsem zrovna v bytě, když dal spoluhráč Markus Steinhöfer na gril maso. Když jsme gril zapnuli, rozhořel se, a jak na něm byla vadná hadička, tak se vznítil oheň,“ poznamenal už dříve Fenin. Od požáru tehdy chytnul nejen balkon, rolety, ale také část střechy.

Oblíbenec bulváru

Ani další angažmá v Chotěbuzi se neobešlo bez události, na které si smlsla především bulvární média. V polovině října 2011 Martin Fenin vypadl z okna hotelového pokoje. Následně skončil v nemocnici s krvácením do mozku. V dubnu 2009 prošel také aférou, kdy se po prohraném kvalifikačním zápase o MS se Slovenskem skupina fotbalistů odebrala k "oslavě" při společnosti mladých dam. To neuniklo pozornosti fotografů a sponzoři reprezentace poté tlačili na svaz, že takto by se reprezentanti neměli chovat, i když mají "po pracovní době". Na základě této aféry byl 8. dubna 2009 vyloučen z reprezentace. Ale již v létě 2009 byl koučem Františkem Strakou povolán zpátky.

Všechny slasti i strasti své kariéry, která skončila tak rychle, jako začala, se chystá popsat čtenářům v knize Na rovinu, kterou píše společně s Jakubem Kohákem. Dopředu upozorňuje, že ne vše je tak, jak kdysi dávno psala bulvární média.

Ohodnoť článek

Foto Vít Hassan

Štítky Praha, Martin Fenin, fotbal, Policie ČR, Aktu.cz, Opatov, Eintracht Frankfurt, Německá fotbalová Bundesliga, gril, FK Teplice, Hertha BSC Berlin, FC Energie Cottbus, FC Istres, Jaroslav Drobný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rebel Martin Fenin měl skončit v rukou policistů. Na Opatově rušil noční klid  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.