Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

VIDEO: Policie hledá muže, který oloupil seniorku o celoživotní úspory

Poznáváte muže z videa? Pátrají po něm policisté, podle kterých má na svědomí minimálně dvě loupeže na území Prahy. Nejprve oloupil mladíka a o den později okradl stařenku o všechny její úspory. Pokud muže poznáváte nebo víte, kde se zdržuje, kontaktujte policisty na lince 158.

„Případy jsou prošetřovány pro podezření ze spáchání trestného činu loupež a přečinu krádež na zvlášť zranitelné osobě, za což v případě odsouzení hrozí až deset let pobytu za mřížemi,“ shrnul mluvčí policie Jan Rybanský.

K prvnímu přepadení došlo ve středu 30. ledna, kdy muž napadl v ulici Stroupežnického mladíka a ukradl mu jeho mobilní telefon. „Poškozený tak bohužel doplatil na svou ochotu pomoci neznámému, který ho požádal o pomoc se zorientovat ve spletitých pražských uličkách. Když se snažil pomocí svého mobilu domnělému zbloudilci ukázat správný směr cesty, ten ho nečekaně udeřil do tváře, telefon mu vyrval z ruky a z místa utekl,“ řekl mluvčí policie.

O den později okradl ten samý pachatel osmaosmdesátiletou ženu. Při tom ji připravil o celoživotní úspory. „Stařenku sledoval přes dvě hodiny. Od místa výběru z bankomatu, poté do obchodu, kam šla pro nákup potravin, až k místu jejího trvalého bydliště v Praze 5. Tam ji před domem nenápadně doběhl, vytrhl kabelku z ruky a utekl,“ doplnil mluvčí.

Starší žena měla kromě osobních dokladů a platebních karet i několik desítek tisíc korun, které si s manželem naspořila a byla to jejich jediná hotovost.

„Vyhodnocením kamerových záznamů kriminalisté zjistili, že oba případy má na svědomí totožný muž. Pokud ho na záznamech poznáváte nebo máte informace, které by vedly k jeho vypátrání, kontaktujte prosím linku tísňového volání 158,“ uzavřel Rybanský.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky Praha, Policie ČR, přepadení, loupež, senior, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policie hledá muže, který oloupil seniorku o celoživotní úspory  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.