Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Dva pražští hasiči nakažení koronavirem se uzdravili

Dva z pražských hasičů, kteří se nakazili koronavirem, se uzdravili. Dalších devět má negativní test a čeká na vyjádření lékaře, což by podle mluvčího Martina Kavky mohlo nastat po Velikonocích. Nakažených nadále zůstává dvacítka pražských hasičů. V karanténě je umístěno dalších 37, koncem března jich v izolaci bylo sto. V hlavním městě je přes 850 příslušníků hasičského záchranného sboru.

Dva uzdravení hasiči už mohou podle Kavky nastoupit do služby, devět hasičů s negativním testem ještě chodí na kontroly k lékaři. Kvůli zamezení šíření koronaviru upravili pražští hasiči směny tak, aby se střídaly a nepotkávaly se. Za normálních podmínek ve směně slouží asi 180 hasičů, kvůli nákaze se jejich počet snížil na 120 a dalších 50 je v záloze.

Krizová situace nastala podle Kavky v momentu, kdy bylo 31 příslušníků sboru nakažených koronavirem a stovka dalších se ocitla v karanténě. Sboru ale pomáhali dobrovolní hasiči a také to, že ubylo běžných požárů. Nyní ovšem začínají přibývat požáry v přírodě.

První dva nakažené ohlásili pražští hasiči v polovině března, jeden hasič byl ze směny stanice Satalice, druhý ze strojní služby ve Strašnicích. Nakazili se při soukromé nebo sportovní aktivitě. Před měsícem hasiči uzavřeli areály stanic veřejnosti a začali čistit a dezinfikovat vozy a stanice. Ředitel pražských hasičů Roman Hlinovský označil tehdy situaci za zřejmě nejtěžší zkoušku v historii sboru.

Počet potvrzených případů nákazy koronavirem v Česku aktuálně překročil 5000, z toho čtvrtina lidí s nemocí covid-19 je z Prahy.

Autoři | Foto Hasiči Praha

Štítky ČR, hasiči, koronavirus, Praha, COVID-19, Martin Kavka, Velikonoce, Hasičský záchranný sbor, Roman Hlinovský, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva pražští hasiči nakažení koronavirem se uzdravili  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.