Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mám koronavirus, křičel na policisty muž bez roušky. Poté se pozvracel na policejní stanici

Bezmála čtrnáct tisíc kontrol a více než 170 případů porušení platných opatření. To je bilance kontrol dodržování nařízení vlády během minulého týdne pohledem policistů. Ze statistik je jasné, že v drtivé většině lidé nařízení dodržují. Najdou se však výjimky, kdy nezabírá ani napomenutí policisty.

Příklad za všechny. Policisté si na pražském Chodově povšimli skupinky mužů, kteří popíjeli před restaurací pivo z kelímků. „Policisté muže poučili o současných nařízeních, souvisejících s nouzovým stavem a muži přislíbili, že místo okamžitě opustí,“ shrnula mluvčí policie Eva Kropáčová. Po přibližně deseti minutách se policisté vrátili zpět a zjistili, že muži s pivem v ruce stále společně postávají před restaurací a napomenutí nerespektují. Policisté je proto oznámili k příslušnému správnímu orgánu.

"Muže zákona" také zaměstnávají lidé bez domova, kteří opatření nerespektují. Až neuvěřitelně zní chování sedmatřicetiletého bezdomovce, kterého si hlídka všimla minulý týden v Dělnické ulici. Muž si odmítal zakrýt ústa, taktéž odmítl prokázat svoji totožnost a vulgárně policisty napadal. Situace vygradovala až k předvedení na služebnu, kde začal na policisty plivat a křičel, že má koronavirus a všechny nakazí. Poté si dokonce strkal prsty do úst a několikrát se pozvracel.

VIDEO: Pražský strážník, který poslal fackou k zemi mladou ženu, byl propuštěn

Strážník pražské městské policie, který ve čtvrtek u rybníka Hliník při kontrole fackou poslal k zemi devatenáctiletou ženu, byl propuštěn. Městská policie to označila za selhání jednotlivce a omlouvá se veřejnosti. Další čtyři strážníci, kteří...

„Z tohoto důvodu byl muž zadržen pro podezření ze spáchání trestného činu. Po převozu do speciální karanténní cely byl u něj proveden test na virus Covid-19 s negativním výsledkem,“ dodala mluvčí. Za vyhrožování mu teď podle ní hrozí trest odnětí svobody v délce až šesti let.

Naopak z přestupku je podezřelý muž, kterého si povšimli policisté v sobotu poblíž výstaviště. „Muž stál s dalšími lidmi na chodníku, velmi hlasitě křičel a u toho nad hlavou mával rouškou. V okamžiku, kdy u něj policisté zastavili, si muž zpět nandal roušku a odmítal s policisty komunikovat a dále spolupracovat,“ doplnila Kropáčová. Až po převozu na policejní služebnu uvedl, že se doma nudil a mávání rouškou na hlídku mu přišlo zábavné.

Ve většině případů, se podle policie jedná o porušení nařízení souvisejícího s pohybem osob na veřejnosti bez ochranných prostředků dýchacích cest. „V drtivé většině jsou občany veškerá platná nařízení dodržována, ale bohužel se policisté setkávají i s případy, kdy lidé opatření ignorují, či si výklad přizpůsobují svým potřebám,“ uzavřela mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky policie, kontrola, koronavirus, rouška, Praha, COVID-19, Chodov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mám koronavirus, křičel na policisty muž bez roušky. Poté se pozvracel na policejní stanici  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.