Počasí dnes18 °C, zítra26 °C
Neděle 7. července 2024  |  Svátek má Bohuslava
Bez reklam

VIDEO: Stodůlecký rybník láká pytláky. Strážníci tam načapali dvě party během jednoho dne

Plné ruce práce měli jednu červnovou neděli strážníci v Praze 13, kde se zachtělo pytlákům ryb ze Stodůleckého rybníka. Jedna parta přišla brzy ráno, druhá zase večer. Všichni odešli bez kaprů, ale s dalšími problémy s úřady.

První pytláky, kteří vyrazili na vysazené kapry, objevila hlídka městské policie brzy ráno 23. června.

„Z projíždějící hlídky byli překvapeni tak, že se nezmohli na jinou reakci než na vhození vlasce do vody a nasazení nechápajícího výrazu. Poté, co strážníci jednoho z dotyčných přinutili, aby svoje rybářské náčiní z vody opět vytáhl, předali celou záležitost k dořešení správnímu orgánu,“ popsala na Facebooku mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Další se po deváté večer vydali přímo na rybník a to v gumovém člunu. Všiml si jich ale kolemjdoucí a nahlásil je na linku 156.

„Po příjezdu hlídky na místo oba rybáři zpanikařili. Jeden se snažil hodit vlasec do vody, druhý pak urychleně vypláchnout igelitovou tašku a zbavit se návnady. Po vylodění a ztotožnění oba muži shodně tvrdili, že ryby nelovili,“ uvedla Seifertová.

Další výslech provázely výmluvy a zapírání, i když muže zachytily bezpečnostní kamery. Jeden tvrdil, že matka na vlasci je dárek, který vůbec neslouží k lovu ryb, druhý zase tvrdil, že nezná adresu bydliště.

„Proto se strážníci rozhodli požádat o součinnost hlídku Policie ČR. Rychlou lustrací bylo zjištěno, že je jeden z dvojice veden jako zájmová osoba. Celý případ nelegálního rybolovu tak skončil předáním hlídce státní policie k dalšímu šetření,“ uzavřela Seifertová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hlavního města

Štítky městská policie, pytláci, ryby, hlídka, Stodůlky, rybník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Stodůlecký rybník láká pytláky. Strážníci tam načapali dvě party během jednoho dne  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.