Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Policista, který napadl dívku na Smíchově, byl obviněn. Do vězení může až na deset let

Generální inspekce bezpečnostních sborů ve středu obvinila policistu, který před barem na pražském Smíchově napadl devatenáctiletou dívku. Stíhá ho pro těžké ublížení na zdraví, za což v případě odsouzení hrozí až desetileté vězení. Inspekce muže i s jeho kolegyní viní také z výtržnictví.

Ve věci došlo dne 24. dubna 2024 k zahájení trestního stíhání dvou fyzických osob - příslušníků bezpečnostních sborů - pro jednání, které bylo kvalifikováno jako přečin výtržnictví spáchaný dílem samostatně, dílem ve spolupachatelství," uvedl mluvčí pražského městského státního zastupitelství Aleš Cimbala. Za výtržnictví může žena dostat až dvouletý trest.

Mluvčí doplnil, že policista je viněn také z těžkého ublížení na zdraví. Podle něj bylo zraněno více lidí.

K případu se dnes na sociální síti X vyjádřila i policie. Uvedla, že nadřízený policistky povede řízení, po kterém může být zproštěna výkonu služby. „Tedy stejně jako u policisty, který již zproštěn byl. Po seznámení se se spisem bude následně rozhodováno o jejich propuštění," sdělila policie.

Generální inspekce bezpečnostních sborů se zabývá případem policisty, který v opilosti napadl devatenáctiletou dívku. Napadení se odehrálo v noci na 17. února v Nádražní ulici v Praze. Opilému muži s ním údajně pomáhala jeho přítelkyně, která...

Napadení se podle Blesku stalo 17. února v Nádražní ulici v Praze před nočním barem. Policista tam dorazil ve slavnostní uniformě z policejního plesu na Žofíně. Muž dívku napadl, za vlasy ji tahal po ulici a následně ji zaklekl. Údajně mu pomáhala i jeho přítelkyně, která podle webu rovněž pracuje u policie. Přihlížející lidé se policistu snažili zastavit, na místo pak dorazila hlídka. Muži podle Blesku naměřila policie 2,6 promile alkoholu v krvi, jeho přítelkyni 1,6 promile. Pro napadenou ženu musela přijet sanitka.

Pražská policie jednání dvojice již dříve odsoudila a omluvila se za ně. „Toto jednání považujeme za naprosto neakceptovatelné a neomluvitelné. I tak se omlouváme. Selhání jednoho policisty bohužel poškozuje všechny ostatní. Můžeme vás ujistit, že rozhodně nejde o běžné chování našich kolegů a pražský ředitel bude proto v dalším postupu nekompromisní," uvedla. Policista byl zproštěn výkonu funkce.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Twitter Désolé olé

Štítky kriminalita, policie, Praha, napadení, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policista, který napadl dívku na Smíchově, byl obviněn. Do vězení může až na deset let  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.