Počasí dnes17 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 10. října 2024  |  Svátek má Marina
Bez reklam

VIDEO: Mladá zlodějka okradla nevidomou ženu v metru. Policisté pak zjistili dalšího okradeného nevidomého

Pražští policisté zaznamenali v poslední době hned dva nechutné případy krádeže. V obou byl oběťmi nevidomí lidé. Zloději jim nejdříve nabídli pomoc, aby je následně okradli. Policisté zloděje obou případů chytili, nyní však hledají osobu okradeného nevidomého muže.

První případ se stal v pondělí krátce po osmé hodině večer ve vestibulu metra Vltavská. Teprve devatenáctiletá zlodějka využila zdravotního postižení nevidomé a nabídla ji pomoc při doprovodu na toaletu. Během toho však nevidomé ženě ukradla z ledvinky, kterou měla upevněnou kolem pasu, speciální telefon pro slepce.

Policisté během vyšetřování případu zajistili kamerové záznamy, na kterých je vidět, jak zlodějka doprovází dvaatřicetiletou nevidomou ženu na toalety. „Díky místní znalosti kriminalistů sedmého oddělení byla po vyhodnocení kamerových záznamů podezřelá ztotožněna a vyhlášena do pátrání. V minulosti již byla několikrát řešena za majetkovou trestnou činnost," uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Známou firmu pak vypátrali ve čtvrtek ráno při běžné kontrole v centru Prahy. „Podezřelá byla převezena na policejní služebnu, kde se ke skutku přiznala a kriminalisté u ní navíc nalezli odcizený speciální telefon pro nevidomé," dodala mluvčí. Mladé zlodějce nyní hrozí až dva roky a mřížemi.

Při vyšetřování případu si policisté všimli další krádeže - opět na nevidomém člověku. Dvojice si v metru Národní krátce po jedenácté hodině v noci vyhlídla nevidomého muže a okradla ho s největší pravděpodobností o peněženku. Policisté totožnost zlodjěů zná a vyhlásili je do celostátního pátrání. Nyní pátrají po totožnosti okradeného.

„Žádáme veřejnost, pokud poškozeného na záběrech poznáváte nebo víte, kde by se mohl zdržovat, ozvěte se na linku 158," vyzvala Siřišťová.

Nepoznáváte okradeného muže?

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky krádež, metro, nevidomý, pátrání, Vltavská, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Mladá zlodějka okradla nevidomou ženu v metru. Policisté pak zjistili dalšího okradeného nevidomého  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.