Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Celníci zabavili v Sapě padělky za skoro sto milionů

Do tržnice Sapa už jezdí pražští celníci prakticky na jistotu. Tentokrát se spojili s pracovníky České obchodní inspekce a v rámci velké razie kontrolovali místní prodejce. Objevili desítky tisíc kusů padělků v hodnotě devadesát pět milionů korun.

Do libuššské tržnice Sapa se čtyřicet celníků s dvaceti inspektory vydalo v sobotu 2. března. Na místo je doprovázeli i zástupci majitelů ochranných známek, kteří na místě potvrzovali, že se skutečně jedná o padělky.

„V rámci předchozího skrytého monitoringu bylo vytipováno šest plechových kontejnerů v zadní části tržnice. Celníci a inspektoři se rozdělili do několika skupin a na všech vybraných místech byli úspěšní,“ popsala na webu mluvčí pražských celníků Nikola Soukalová.

U zmíněných kontejnerů ale nikdo nestál a i když přes megafon vyzvali prodejce, aby se k nim dostavili, nikdo se nepřihlásil. Vrata proto násilně otevřel zámečník.

Že byl jejich tip správný, potvrdila následná prohlídka. Našli tam padělky oblečení, obuvi, voňavek, peněženek, kabelek, pásků a další doplňků luxusních značek jako jsou Chanel, Armani, Balenciaga nebo Dior. Pravost nemuseli dlouho zkoumat, nástroje a pomůcky na výrobu padělků měli přímo v kontejnerech. 

„S ohledem na ohromné množství nalezených padělků si celníci s inspektory rozdělili kontejnery, ve kterých zboží třídili do pytlů, aby je následně mohli odvézt mimo dosah trhovců do skladů celní správy a ČOI k důkladnému přepočítání,“ uvedla Soukalová. 

Celkem pak měli celníci ve skladu víc nez patnáct tisíc kusů zboží v hodnotě osmdesát milionů. Jak dodala Soukalová, celková hodnota zadrženého zboží vyjádřená v ceně originálních výrobků dosáhla devadesát pět milionů korun. 

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní úřad pro hlavní město

Štítky Celní úřad, Česká obchodní inspekce, razie, Sapa, padělky, tržnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Celníci zabavili v Sapě padělky za skoro sto milionů  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.