Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Muž tvrdil, že v autě veze ovoce a zeleninu. Byly v něm dvě tuny masa pochybného původu

Jako ovoce a zeleninu se snažil zamaskovat muž svůj náklad před pražskými celníky. Když si ale krabice v jeho autě mířím z tržnice SAPA prohlédli, našli tam živočišné produkty různých druhů a v různé fázi zpracování. Řidič neměl řádnou dokumentaci a nemohl prokázat, odkud maso pochází. Může dostat pokutu až deset milionů korun.

Dodávku si pražští celníci vytipovali během noční směny ve středu 7. února. Auto, které právě vyjíždělo z libušské tržnice SAPA mělo podle označení převážet pečivo, jeho řidič tvrdil, že veze ovoce a zeleninu do Berlína. 

„Po zastavení vozidla však celníci uvnitř objevili značné množství živočišných produktů, k nimž řidič nebyl schopen doložit doklady prokazující původ a kvalitu,“ uvedla na webu mluvčí pražských celníků Nikola Soukalová.

S dodávkou pak přejeli na služebnu, kde všichni počkali na inspektory Státní veterinární správy. Celníkům se totiž zdálo, je masné výrobky převáží v nevhodných podmínkách.

„Inspektoři určili, že se jedná o kohouty s hlavou a běháky, pečená kuřata, závitky s masem a rýží, různé druhy masných výrobků balených v banánovém listu, drůbeží vnitřnosti, marinovaná kuřecí prsa, ale také taštičky plněné sýrem a křepelčí vejce. Celková hmotnost kontrolovaného zboží byla dvě tuny. Nejenže nebyl prokázán původ zboží, přepravce neměl ani potřebnou registraci pro přepravu živočišných produktů,“ dodala Soukalová.

Vše pak znehodnotili modrou barvou a řidiči nařídili, aby produkty neškodně zlikvidoval. K tomu může dostat pokutu až deset milionů korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní úřad pro hlavní město Prahu

Štítky Celní úřad, kontrola, SAPA, maso, pokuta, Státní veterinární správa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž tvrdil, že v autě veze ovoce a zeleninu. Byly v něm dvě tuny masa pochybného původu  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.