Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Strážníci načapali mladíka hned dvakrát v koňském výběhu. Podruhé už skončil v poutech

Další kuriózní zásah mají za sebou pražští strážníci. Hned dvakrát během jediné noci museli vyjíždět na Prahu 6, kde sedmadvacetiletý milovník koní neustále lezl do výběhu. Tam neměl co dělat. Při druhém výjezdu se situace vyhrotila natolik, že policisté museli použít hmaty a chvaty.

„Při jeho prvním setkání se strážníky kolem jedné hodiny ráno stačila pouze domluva. Svoje počínání vysvětlil tím, že si chtěl koně jenom „pošušňat“. Strážníci ho poté vyzvali, aby se psem už více na soukromý pozemek nevstupoval,“ shrnula mluvčí strážníků Irena Seifertová.

O tři čtvrtě hodiny později byli strážníci opět voláni na stejné místo, kde jim už dobře známý muž ležel na zemi a snažil se před hlídkou skrýt mezi stojící koně.

„Na verbální výzvy nereagoval, proto se pro něj strážníci vydali osobně. Další poklidné omluvy se však nedočkali. Jakmile se jeden ze strážníků dostal k ležícímu na dosah, napadl ho, strhl na zem a křičel: „Jsem u aktivních záloh a všechny postřílím,“ dodala mluvčí.

V tu chvíli přišly na řadu donucovací prostředky. Protože muž v agresivitě nepolevoval, došlo také na pouta. Mladík se při zásahu lehce zranil, proto byla přivolána záchranná služba. Jeho agresivita bohužel neustupovala, spíš naopak, hlídka proto doprovodila záchranáře do nemocnice. „Jeho chováním se nyní bude zabývat správní orgán, o psa se postarala odchytová služba městské policie,“ uzavřela mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky Praha, kůň, městská policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci načapali mladíka hned dvakrát v koňském výběhu. Podruhé už skončil v poutech  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.