Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Pytláci rybařili v centru Prahy. Povolení neměli, alkohol ale nezapomněli

Dvojice mužů, která si chtěla bez povolení nachytat ryby z Vltavy, neunikla pozornosti městské policie. Všiml si jich strážník na kamerách, rybařili přímo na Slovanském ostrově. Hlídce se pak vymlouvali, že si povolení zapomněli. Vzali si s sebou ale alkohol, jehož požívání je ale na místě zakázáno.

Muže strážník zaregistroval, když na kamerách kontroloval povodňovou situaci na Vltavě v sobotu 6. ledna kolem osmé ráno. Dvojice si přinesla pruty na Slovanský ostrov a z různých míst se pokoušela ulovit ryby. 

„Nejen kvůli vybavení pojal podezření, že ani jeden nemá k dané činnosti oprávnění, proto vyslal na místo hlídku strážníků, aby situaci zkontrolovala. Muži ve věku 41 a 47 let shodně uvedli, že u sebe nemají potřebná povolení k chytání ryb,“ popsala na Facebooku mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Alkoholem se ale na ostrov, kde je jeho konzumace vyhláškou zakázána, vybavili.

Přestupky s hlídkou řešit nechtěli, strážníci tak podezření na neoprávněné rybaření, požívání alkoholu na místě, kde je zakázáno, a podezření na přestupek s ohledem na poškození veřejné zeleně, oznámili správnímu orgánu. Rybářeské pruty jim na místě zabavili.

Jak zmínila Seifertová, s pytláky se strážníci potýkají většinou v okrajových částech města, v úplném centru města to bylo překvapení.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hlavního města

Štítky pytláci, Vltava, městská policie, rybaření, přestupek

VIDEO: Pytláci rybařili v centru Prahy. Povolení neměli, alkohol ale nezapomněli  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.