Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

VIDEO: Inspiroval jsem se střelcem, chci také zabíjet, volal muž policii. Přišla si pro něj zásahovka

Střelec, který během čtvrteční střelby zavraždil čtrnáct lidí a mnoho dalších zranil, inspiroval svým činem dalšího muže. Ten se včera večer rozhodl, že si chce pořídit zbraň a také zabíjet. O svém plánu informoval policii. Ke dveřím jeho bytu přišla za několik hodin zásahová jednotka a muže zadržela.

Čtvrteční masová vražda čtrnácti lidí v budově Filozofické fakulty v Praze měla potenciál vyvolat další podobné činy, před čímž policie varovala ještě včera večer na svém účtu na platformě X.

„Proč je důležité ve správný čas mlčet a nedémonizovat střelce? Od včerejška evidujeme několik konkrétních případů lidí, které hrůzný čin (údajně) inspiroval a chtějí jej následovat. Okamžitě reagujeme, pokud něco takového ve svém okolí zaregistrujete, volejte 158,“ napsali policisté ve čtvrtek před devátou hodinou večer na síti X.

Dnes po poledni policisté zveřejnili video ze zadržení muže, který polici sám zavolal s tím, že se střelcem inspiroval a chce také zabíjet. „Včera o půl jedenácté nám volající sdělil, že se inspiroval střelcem, chce si pořídit zbraň a také zabíjet. Po několika hodinách byl ztotožněn a níže máte video z jeho zadržení. Úkony stále probíhají, zatím kvalifikováno jako šíření poplašné zprávy,“ napsali policisté.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky střelba, tragédie, policie, Praha

VIDEO: Inspiroval jsem se střelcem, chci také zabíjet, volal muž policii. Přišla si pro něj zásahovka  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.