Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Obraz za sto padesát tisíc, který před téměř dvaceti lety ukradl zloděj, se vrátil k majitelce

Kriminalisté vypátrali dávno ukradený a téměř zapomenutý obraz Páv v parku od autora Jakuba Obrovského v hodnotě 150 tisíc korun. Policie obraz našla v policejní databázi při prověřování všech obrazů vystavených přes aukční portál. Obraz se tak dostal zpátky k majitelce.

Obraz vypátrali pražští kriminalisté zabývající se pátráním po ukradených uměleckých předmětech historické a kulturní hodnoty, jejichž úkolem je mimo jiné sledovat aukce, internetové nabídky a kontrolovat starožitnictví a bazary.

Obraz Páv v parku od autora Jakuba Obrovského vypátrali kriminalisté po devatenácti letech od doby, kdy jej ukradl zloděj.

„Kriminalisté umělecké dílo nalezli v policejní databázi při prověřování všech obrazů vystavených přes aukční portál a následně byl provozovnou v Praze dobrovolně vydán. Cena díla byla v době nahlášení krádeže vyčíslena na více než sto padesát tisíc korun,“ vysvětlila policejní mluvčí Violeta Siřišťová a dodala, že téměř dvacet let odcizený obraz se v brzké době vrátí zpět ke své majitelce.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky obraz, krádež, návrat, policie, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obraz za sto padesát tisíc, který před téměř dvaceti lety ukradl zloděj, se vrátil k majitelce  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.