Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Seniorka ve fabii se na dálnici otočila do protisměru. Uvědomila si, že nemá dálniční známku

Devětasedmdesátiletá žena za volantem červené fabie se rozhodla při jízdě na dálnici otočit do protisměru. Uvědomila si totiž, že nechtěně sjela na dálnici, ale v jízdě nemůže pokračovat, protože nemá dálniční známku, a tak se chtěla otočit a přes nájezd se dostat zase zpět. Jen zázrakem její neuvážený manévr neskončil tragickou nehodou.

Oznámení o otáčení se s vozidlem do protisměru včetně videozáznamu z palubní kamery přijali policisté ještě v den události od jednoho z poškozených řidičů, který měl co dělat, aby dobrzdil a do otáčejícího se auta nenarazil.

Policie zjistila totožnost podezřelé řidičky, kterou byla devětasedmdesátiletá seniorka. „Ta při podání vysvětlení uvedla, že nechtěně sjela u Unhoště na nájezd na dálnici D6 ve směru na Prahu, kde si v tu chvíli uvědomila, že nemá dálniční známku, tudíž nemůže dál v jízdě pokračovat. V ten moment pak zastavila na krajnici a čekala na vhodný čas, kdy nepojedou žádná vozidla a ona by se mohla otočit a pokračovat zpátky z dálnice na sjezd na Unhošť,“ popsala policejní mluvčí Michaela Richterová.

Seniorka se na dálnici začala pomalu otáčet do protisměru, a to v době, kdy projížděla další auta. Jeden z řidičů musel prudce brzdit, aby do ní nenarazil, další dva propluli mezi autem seniorky a řidičem, který v tu chvíli na místě zastavil.

K události došlo minulý víkend v sobotu 18. listopadu před jedenáctou hodinou dopoledne na dálnici D6 ve směru na Prahu.

„Celou věc v současné době policisté prověřují pro trestný čin obecné ohrožení z nedbalosti, avšak v této souvislosti se obracejí na svědky a další poškozené. V případě, že jste byli svědky této události nebo jste byli při jízdě ohroženi manévrem seniorky, kontaktujte policisty,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky dálnice, protisměr, policie, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Dobrá zpráva,nic se nestalo i když zastavili aby si poťukali. O důvodech dnešního marasmu píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a další články.

Pondělí, 27. listopadu 2023, 09:14Odpovědět

VIDEO: Seniorka ve fabii se na dálnici otočila do protisměru. Uvědomila si, že nemá dálniční známku  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.