Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

VIDEO: Strážníci zastavili falešného taxikáře. Ten si rychle vyměnil místo se spolujezdcem bez řidičáku

Pražští strážníci se rozhodli zkontrolovat auto, které bylo označené evidenční nálepkou vozidla taxislužby a na střeše mělo rozsvícenou svítilnu s nápisem Taxi, ale v evidenci vozidel taxislužby zapsané nebylo. Když strážníci dali řidiči auta pokyn, aby v Hybernské ulici v centru Prahy zastavil, všimli si, že se rychle vyměňuje se spolujezdcem.

Muž tvrdil, že auto neřídil, i když strážníci jasně viděli, jak si měnil místo se spolujezdcem

Strážníci při kontrole falešného taxíku v Hybernské ulici zjistili, že dvaatřicetiletý muž, který si přesedl z místa za volantem na místo spolujezdce, má až do konce roku 2024 zakázáno řídit.

„I přes viditelnou výměnu míst muž stále tvrdil, že vozidlo neřídil, tudíž netaxikařil. Nedokázal ale strážníkům vysvětlit, proč použil svítilnu a na auto nalepil napodobeninu evidenční známky, když není držitelem dokladů potřebných k výkonu taxislužby,“ uvedla na facebookovém profilu pražských strážníků jejich mluvčí Irena Seifertová a doplnila, že známku i svítilnu mu strážníci odebrali.

Pražští taxikáři stále natahují turisty, zjistili strážníci. Jeden si za cestu účtoval o 1500 víc

Pražští strážníci z Taxi týmu se dlouhodobě zaměřují na nekalé praktiky řidičů taxi, kteří operují na území hlavního města. V nedávné době strážníci zrealizovali tři kontrolní jízdy s figuranty, z nichž ani jedna neproběhla v pořádku. Na...

Spolujezdec, který přesedl za volant, nemá řidičák

Šestadvacetiletý spolujezdec, který po přesednutí za volant auto řídil asi pět metrů, u sebe pro změnu neměl žádné doklady a strážníci navíc zjistili, že vůbec není držitelem platného řidičského oprávnění.

Výměnný manévr tak ve finále nepomohl ani jednomu z členů posádky falešného taxi. „Bratři čelí postihu, jednoho si převzala státní policie, druhého bude řešit správní orgán,“ uzavřela mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky taxi, strážníci, záměna, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Recidivistům vždy hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty kvůli přetíženým věznicím, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nebo doma, jinak se z toho bahna nevyhrabeme. Více píšu ve vláknech diskuse pod Komentáře, Glosy a další články.

Úterý, 24. října 2023, 13:18Odpovědět

VIDEO: Strážníci zastavili falešného taxikáře. Ten si rychle vyměnil místo se spolujezdcem bez řidičáku  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.