Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Pražští taxikáři stále natahují turisty, zjistili strážníci. Jeden si za cestu účtoval o 1500 víc

Pražští strážníci z Taxi týmu se dlouhodobě zaměřují na nekalé praktiky řidičů taxi, kteří operují na území hlavního města. V nedávné době strážníci zrealizovali tři kontrolní jízdy s figuranty, z nichž ani jedna neproběhla v pořádku. Na strážníky se v uplynulých dnech obrátil recepční jednoho z hotelů v centru Prahy, který popsal, že taxikář okradl hotelové hosty. Řidič se naúčtoval za cestu z Hlavního nádraží do ulice Pod Bruskou téměř o 1500 korun navíc.

Členové pražského Taxi týmu kontrolují řidiče taxi nejen v rámci svých běžných povinností, ale i ve spolupráci s úředníky z pražského magistrátu. Úzce navíc spolupracují i s provozovateli hotelů.

Během nedávných kontrol strážníci realizovali tři kontrolní jízdy a ani jedna z nich neproběhla v pořádku. „Jeden řidič předražil jízdné, druhému byl odebrán průkaz řidiče taxislužby, protože nevydal stvrzenku poté, co ukončil jízdu, třetí řidič měl smlouvu a vozidlo na jiného provozovatel, než jezdil,“ uvedla mluvčí městské policie hlavního města Prahy Irena Seifertová na sociální síti Facebook.

Za devět měsíců zkontroloval Taxi tým dohromady přes 12 tisíc řidičů taxi. U dvanácti set z nich zjistili přestupek. Celkem strážníci na pokutách vybrali 1,2 milionu korun a 38 případů oznámili správnímu orgánu.

K jednomu z posledních případů přivedl strážníky recepční hotelu v centru Prahy. Ten se na ně obrátil s podezřením, že taxikář okradl ubytované hosty.

„Nejednalo se sice o krádež v pravém slova smyslu, ale o předražení jízdného. Strážníci následně zjistili, že si nepoctivý taxikář naúčtoval za cestu z Hlavního nádraží do ulice Pod Bruskou téměř o 1500 korun navíc. Hlídce Taxi týmu se podařilo řidiče taxi dohledat, ten pak vrátil turistům 60 Euro, a od strážníků navíc zinkasoval pokutu ve výši 5 tisíc korun,“ uzavřela Seifertová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky policie, taxi, turisti, podvod, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražští taxikáři stále natahují turisty, zjistili strážníci. Jeden si za cestu účtoval o 1500 víc  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.