Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

VIDEO: Neznámý žhář zapálil dnes ráno v Praze devět aut, sám přitom začal hořet

Kdo jinému jámu kopá, sám shoří. Zatím neznámý muž zapálil dnes nad ránem v Praze devět aut. Sám přitom vzplál a záběry z bezpečnostních kamer ukazují, jak hořící prchá z místa činu. Policisté po muži pátrají a je také možné, že bude těžce zraněný.

První auta vzplála v ulici Na Obrátce na Praze 9 okolo půl páté ráno. Na místo okamžitě vyrazily nejbližší hlídky, jako první dorazili příslušníci cizinecké policie a zjistili, že tři auta hoří v plném rozsahu.

Policisté tak u auta, které stálo vedle nich a ještě nehořelo, rozbili teleskopickým obuškem boční okno, aby ho odbrzdili a odtlačili do bezpečí. Další auta se už kvůli rozsahu požáru zachránit nepodařilo.  

Kriminalisté po uhašení požáruí zjistili, že auta s největší pravděpodobnostízapálil někdo záměrně. Kamery jejich teorii povrdily, na záznamu je totiž vidět výbuch a následný útěk pachatele z místa činu. Na záběrech je také vidět, jak utíkajícímu pachateli hoří obě ruce a zřejmě bude vážně zraněný.Je tedy pravděpodobné, že mohl s popáleninami vyhledat lékaře nebo navštívit lékárnu.

„Žádáme, aby se nám ozvali zdravotníci nebo lékárníci, kteří přišli do styku s člověkem, jenž má popálené obě ruce. Samozřejmě ať se na linku 158 ozve každý, kdo si všiml někoho takto zraněného nebo má jakékoliv informace k případu," vyzval policejní mluvčí Jan Daněk.

Požár nakonec poškodil celkem devět aut, z toho čtyři shořela úplně. Žhář tak způsobil škodu za pět milionů korun. „Případ je prověřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, za což hrozí až šestiletý pobyt za mřížemi," uzavřel mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky žhář, zapálená auta, na obrátce, praha 9, Praha, Cizinecká policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Neznámý žhář zapálil dnes ráno v Praze devět aut, sám přitom začal hořet  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.