Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Praze se dnes otevřela dvě nová očkovací centra. Lidé zde dostanou vakcínu bez registrace

Dvě nová očkovací centra, kde lidé dostanou vakcínu bez registrace, se dnes otevírají na pražském hlavním nádraží a v OC Chodov. V prvním zmiňovaném dostanou dospělí zájemci látku od firmy Johnson & Johnson, které stačí jen jedna dávka. V OC Chodov to pak bude vakcína od Pfizer/BioNTech. Tu mohou dostat lidé starší šestnácti let. Obě centra budou fungovat každý den. Na nádraží to bude od 12:00 do 19:00, v nákupním středisku od 10:00 do 20:00 v pracovní dny, do 19:00 o víkendu.

Již v neděli premiér Andrej Babiš (ANO) uvedl, že očkovaní lidé v těchto centrech se mohou zúčastnit slosování o ceny. Jednou týdně pak mohou získat mobilní telefon iPhone 12, tenisky Converse nebo poukazy na herní platformu Steam.

V Praze vzniknou dvě očkovací místa pro lidi bez registrace

V obchodním centru Chodov a na hlavním nádraží by do dvou týdnů měla vzniknout očkovací místa pro očkování proti covidu-19, kam lidé budou moct přijít bez předchozí registrace. Hlavním cílem je, aby bylo očkování více zpřístupněno veřejnosti,...

Jednu dávku má v Česku necelá polovina lidí

V Česku bylo do soboty jednou dávkou očkováno téměř 49 procent populace. Dokončené očkování má pak asi 35 procent lidí. Zatímco mezi seniory nad sedmdesát let je alespoň jednou dávkou očkováno přes osmdesát procent populace, u třicátníků je to méně než čtyřicet procent. V nižších věkových skupinách je to ještě méně.

Podle odborníků je nízká proočkovanost a více sociálních kontaktů také za nárůstem počtu nových případů. Ty se objevují zejména mezi mladými ve věku 16 až 29 let.

Číslo R je nejvyšší od poloviny loňského října

V Česku v neděli přibylo 147 potvrzených případů koronaviru. Jedná se o zhruba čtyřicet případů více než před týdnem. Počty nově nakažených v mezitýdenním srovnání rostou pět dní v řadě. Číslo R, které ukazuje šíření epidemie, se zvýšilo na 1,46, což je nejvyšší hodnota od poloviny loňského října. S covidem-19 je v nemocnicích dohromady 26 lidí, dva jsou v těžkém stavu.

Ohodnoť článek

Foto Andrej Babiš

Štítky ČR, koronavirus, Babiš, očkování, Praha, vakcína, Chodov, Pfizer, Johnson & Johnson, BioNTech, Česko, Andrej Babiš, ANO 2011, Steam

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze se dnes otevřela dvě nová očkovací centra. Lidé zde dostanou vakcínu bez registrace  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.