Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Očkovací centrum v O2 universum začne fungovat až v květnu. Nemá dostatek vakcín

Velkokapacitní očkovací centrum v pražské hale O2 universum začne fungovat až na začátku května. Což je asi o měsíc později, než se předpokládalo. Důvodem pozdějšího otevření je nedostatek vakcín. Uvedl to náměstek ředitele Ústřední vojenské nemocnice v Praze (ÚVN), která bude provoz centra zajišťovat, Ivan Jeřábek. V O2 universum se tento týden uskuteční zkušební očkování asi tisícovky lidí.

Na začátku března premiér Andrej Babiš (ANO) uvedl, že očkovací centrum v O2 universum začne fungovat 11. dubna. Za plného provozu by mohlo naočkovat až deset tisíc lidí denně.

Očkovací centrum v O2 universum se otevře 11. dubna. Denně zde naočkují až deset tisíc lidí

Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) by velkokapacitní očkovací centrum v pražské hale O2 universum mělo začít fungovat 11. dubna. O dva dny dříve projde testem. Babiš to po včerejším jednání s šéfy krajských nemocnic uvedl na sociálních sítích....

Koncem tohoto týdne proběhne v hale zkušební očkování asi tisícovky lidí

ÚVN nyní ve svém centru v areálu nemocnice očkuje asi 700 lidí denně. Včera tam druhou dávku vakcíny dostal lékař a válečný veterán Libor Vašina. Aby nemocnice mohla očkovat více lidí, potřebuje více vakcín. „My jsme personálně naprosto připraveni, dělali jsme několikrát zkoušky téměř naostro, máme tam veškerou výbavu včetně našeho zdravotnického zázemí, ale vázne to na vakcínách,“ řekl náměstek Jeřábek k provozu velkokapacitního centra. Pokud nemocnice nedostane více dávek, zahájí provoz v O2 universum až po prvním květnovém víkendu.

Komplex O2 universum navazuje na O2 arenu z jižní strany. Největší sál má kapacitu 4500 lidí. Halu vlastní a provozuje společnost Bestsport, která je členem skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera, který 27. března tragicky zahynul.

Koncem tohoto týdne proběhne v hale zkušební očkování asi tisíce lidí. Vakcínu zde dostanou zástupci armády, policie či zdravotníci. Jeden očkovací tým dokáže podat dávku více než 50 lidem za hodinu. Proces pak podle Jeřábka urychluje používání QR kódů, pomocí kterých pracovníci například identifikují očkovaného nebo načtou šarži vakcíny. Denně by mohlo centrem projít několik tisíc lidí.

Podle lednového odhadu jsou náklady na vybudování centra v hale O2 universum 11,8 milionu korun.

Podle posledních informací pražského magistrátu je v Praze 45 očkovacích míst. Se sníženými dodávkami vakcíny se potýká také například očkovací centrum, které magistrát tento týden spustil v Kongresovém centru.

Dnes začíná fungovat očkovací centrum na Vyšehradě. Zatím obslouží 500 lidí denně

Očkovací centrum pražského magistrátu v Kongresovém centru na Vyšehradě začíná dnes fungovat v běžném provozu. V prvních dnech se v něm bude očkovat 500 lidí denně, vedení magistrátu se chce co nejdříve dostat na 1000 lidí za den. Zájemci o...

Ohodnoť článek

Foto o2universum.cz

Štítky ČR, koronavirus, očkování, Praha, O2 universum, vakcína, očkovací centrum, Ústřední vojenská nemocnice, O₂ universum, Andrej Babiš, ANO 2011, Petr Kellner, PPF

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očkovací centrum v O2 universum začne fungovat až v květnu. Nemá dostatek vakcín  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.