Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V Praze začala platit povinnost dezinfekce rukou při vstupu do veřejně přístupných budov

V Česku dnes začínají platit další regionální opatření proti šíření nového typu koronaviru. V celém Středočeském kraji a v okrese Uherské Hradiště začne podobně jako už dříve v Praze platit omezení otevírací doby restaurací a barů, které musejí mít zavřeno mezi půlnocí a šestou hodinou ranní. V hlavním městě si mají lidé dezinfikovat ruce před vstupem do všech veřejně přístupných budov, restaurací, obchodů, hotelů a dalších provozoven.

Ministerstvo zdravotnictví v pátek zařadilo do druhého oranžového stupně ohrožení koronavirem k Praze nově okres Uherské Hradiště a středočeské okresy Beroun, Kladno, Kolín a Praha-východ. Ve všech z nich musí být ode dneška přes noc zavřená stravovací zařízení. Středočeští hygienici však platnost opatření rozšířili i na zbývající okresy, které jsou na ministerském semaforu všechny v prvním zeleném stupni nebezpečí.

V Praze platí omezení otevírací doby restaurací už od středy 9. září. Od stejného data musejí Pražané nosit roušky v obchodech a nákupních centrech, hned den nato ale začala povinnost zakrývat si dýchací cesty ve vnitřních prostorech v celé zemi. Už od začátku září bylo povinné chránit si ústa a nos při cestách hromadnou dopravou nebo návštěvách úřadů a zdravotnických a sociálních zařízení.

Hlavní město nově zavádí povinnost dezinfekce rukou při vstupu do veřejně přístupných budov. Dodržování mají hlídat provozovatelé, pokud si návštěvník ruce nevydezinfikuje, bude z budovy či provozovny vykázán, řekli v pátek primátor Zdeněk Hřib (Piráti) a jeho náměstek Petr Hlubuček (STAN). Pražská hygiena ve svém nařízení uvádí, že ode dneška musí být dezinfekce ve všech provozovnách nabízející zboží nebo služby, provozovatelé svým zaměstnancům nařídí ji pravidelně používat a zákazníky k jejímu použití vyzve.

Praha zároveň navýší počet odběrových míst pro testování a množství zásob ochranných pomůcek.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky povinnosti, nařízení, koronavirus, Praha, Česko, restaurace, dezinfekce, Uherské Hradiště, Středočeský kraj, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Kladno, Beroun, Kolín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze začala platit povinnost dezinfekce rukou při vstupu do veřejně přístupných budov  |  Koronavirus  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.