Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Naučte se milovat své vlasy: 10 tipů pro dokonalou péči o vaše kadeře!

PR článek

Samostatná péče o vlasy je důležitým krokem k udržení zdravých a krásných vlasů. Hýčkání vlasů není pouze o vnější péči, ale také o vytváření zdravých návyků a stravovacích postupů. Zde je několik tipů, jak správně postupovat v péči o své vlasy a přispět k jejich celkovému zdraví.

I přesto, že své vlasy opečováváte s největším úsilím, stává se, že vlasy začnou nekontrolovatelně padat. Pokud máte problémy s vypadáváním vlasů, silným lámáním nebo jinými problémy, konzultujte s odborníkem, jako je dermatolog nebo tricholog. Profesionální rady se dočkáte i v Hair Fashion Point – v tradičním kadeřnictví Praha 5, kde vám mohou poskytnout specifické doporučení pro váš konkrétní typ vlasů a potřeby pokožky hlavy.

Co je třeba dodržovat:

1. Šetrné mytí vlasů:

Začněte tím, že si vyberete kvalitní šampon a kondicionér, které odpovídají vašemu typu vlasů. Myjte vlasy v teplé vodě, nikdy horké, a vyvarujte se příliš častému mytí, protože to může vysušit pokožku hlavy a vlasy.

2. Vlažná voda na oplachování:

Po umytí vlasů používejte vlažnou vodu na oplachování. Teplá voda může vlasům ublížit, zatímco vlažná voda uzavírá vlasové kutikuly a dodává vlasům lesk.

3. Šetrné sušení:

Místo silného tření vlasů ručníkem je lepší je jemně stisknout, abyste minimalizovali poškození vlasového vlákna. Dále je dobré nechat vlasy přirozeně uschnout, pokud to situace dovoluje. Pokud však používáte fén, nastavte ho na nižší teplotu.

4. Pravidelný střih:

Pravidelné stříhání konečků pomáhá odstranit rozdělené konce a udržet vlasy v optimálním stavu. Každých 6-8 týdnů si nechte u kadeřníka udělat střih, aby se vaše vlasy zbavily suchých a poškozených částí.

5. Kvalitní hřeben nebo kartáč:

Vyhněte se hrubým hřebenům a kartáčům, které mohou poškodit vlasy. Volte kartáče s měkkými štětinami jako je třeba Tangle Teezer, které pomáhají odstranit zamotané vlasy bez tahání.

6. Ochrana před teplem:

Pokud používáte stylingové nástroje, jako jsou žehličky na vlasy nebo kulmy, vždy používejte termální ochranné spreje. Tyto produkty chrání vlasy před poškozením způsobeným teplem.

7. Vlasy chráněné přes noc:

Při spaní používejte hedvábný nebo saténový povlak na polštář, abyste minimalizovali tření a snížili riziko vzniku uzlů ve vlasech.

8. Vyvážená strava a hydratace:

Zdravá strava a dostatečný příjem vody jsou klíčové pro celkové zdraví vlasů. Zahrňte do své stravy potraviny bohaté na vitamíny a minerály, jako jsou omega-3 mastné kyseliny, vitamín A, C a E.

9. Přírodní masky a oleje:

Pravidelně aplikujte přírodní masky nebo oleje na vlasy, abyste je dodatečně hydratovali. Kokosový olej, olivový olej nebo ricinový olej jsou skvělou volbou pro hloubkovou výživu vlasů.

10. Omezte používání chemických produktů:

Snižte používání chemických produktů na vlasy, jako jsou barvy nebo peroxid, abyste minimalizovali poškození vlasové struktury.

Dodržováním těchto jednoduchých tipů můžete udržet své vlasy zdravé, lesklé a odolné proti poškození. Krásné vlasy vyžadují pravidelnou péči a pozornost k jejich potřebám.

Ohodnoť článek

Štítky strava, maska, Praha 5, teplo, pokožka, vitamín A, teplá voda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Naučte se milovat své vlasy: 10 tipů pro dokonalou péči o vaše kadeře!  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.