Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Správná matrace je základním kamenem zdravého spánku

PR článek

Kvalitní spánek je nezbytný pro vaše fyzické a duševní zdraví, a zde hraje klíčovou roli matrace. Matrace nejenže podporuje naši páteř a svaly během odpočinku, ale také ovlivňuje kvalitu vašeho spánku, což má přímý dopad na naši celkovou pohodu.

Význam správné matrace

Matrace má zásadní význam pro podporu správného držení těla během spánku. Nesprávný výběr totiž může vést nejen k bolestem zad, ale i celkovému nepohodlí a přerušovanému spánku. Kvalitní matrace pomáhá rozložit tělesnou hmotnost rovnoměrně, což snižuje tlak na klíčové body těla, jako jsou boky, ramena a páteř.

Typy matrací

Na trhu existuje několik typů matrací, včetně pružinových, pěnových, latexových a hybridních matrací. Každý typ nabízí různé výhody, například:

  • Pružinové matrace jsou známé svou odolností a dobrým odvětráváním.
  • Pěnové matrace, známé svou schopností přizpůsobit se tvaru těla, poskytují vynikající tlumící vlastnosti.
  • Latexové matrace jsou oblíbené pro svou pružnost a dlouhou životnost.
  • Hybridní matrace kombinují prvky různých typů, jako jsou pružiny a pěna, a nabízí tak kompromis mezi podporou a pohodlím.

Kde jsou zdravotní matrace? Ty neexistují. Pro lepší a zdraví spánek hledejte vždy klinicky hodnocené matrace, které mají certifikát, díky kterému si můžete být jisti, že si dopřejete klidný a zdravý spánek.

Technologie a inovace v matracích

Průmysl matrací se neustále vyvíjí, přinášející nové technologie a materiály, jako jsou například paměťové pěny a pěny s vysokou odolností (HR), které zlepšují pohodlí a podporu. Inovace jako perforace pro lepší prodyšnost a speciálně upravené potahy pro snadnější údržbu přispívají k lepšímu spánku.

Výběr matrace

Klíčem ke kvalitnímu spánku je správný výběr matrace, která by se měla přizpůsobit vašemu tělu a umožnit pohodlný spánek během noci. Firma Purtex vyrábí matrace, které jsou navrhovány předními specialisty na zdravý spánek a vyrobeny s využitím nejmodernějších trendů a technologií, což zaručuje jejich dlouhou životnost a nejvyšší kvalitu.

Při výběru matrace je však důležité zvážit několik klíčových faktorů:

  • Tvrdost matrace: Matrace se liší tvrdostí, obvykle označovanou stupni T1 až T5. Ta by měla odpovídat vaší preferované spánkové poloze a hmotnosti. Pro spánek na boku je vhodnější měkčí matrace, která se lépe přizpůsobí tvaru těla, zatímco pro spánek na zádech nebo břiše je lepší tvrdší matrace pro lepší podporu páteř
  • Vzdušnost a prodyšnost: Kvalitní matrace by měla zajistit dobrou cirkulaci vzduchu a odvod vlhkosti. Technologie jako perforace matrací zvyšuje jejich prodyšnost a tím přispívá k lepší hygieně spánku.
  • Potahy a chrániče matrací: Potahy matrací hrají důležitou roli v udržení hygieny a mohou nabízet další vlastnosti, jako je antialergičnost nebo speciální úpravy pro větší pohodlí. Chrániče matrací poskytují další ochranu a jsou snadno udržovatelné.
  • Rozměry a životnost: Matrace by měla být vždy vybrána s ohledem na rozměry vaší postele a vaši výš Doporučuje se také pravidelná údržba matrace, včetně větrání a otáčení, pro její dlouhodobé zachování kvality.
  • Kompatibilita s roštem: Je důležité vybrat matraci, která je kompatibilní s vaším typem roštu, aby bylo zajištěno správné rozložení hmotnosti a podpora těla.

Ohodnoť článek

Štítky matrace, spánek, základní kámen, pěna

Správná matrace je základním kamenem zdravého spánku  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.