Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Nárůst počtu nakažených koronavirem v Praze stoupl za týden o dvě třetiny

Zhruba o dvě třetiny stoupl v uplynulém týdnu nárůst počtu potvrzených případů nákazy koronavirem v Praze. Za posledních sedm dní přibylo 2508 případů, zatímco v předchozím týdnu nárůst činil 1531 nově nakažených. Počet hospitalizovaných s nemocí covid-19 stoupl ve městě podle posledních dat úřadu ke středě na 78, což bylo asi o dvě pětiny více než před týdnem.

Nárůst je nejvýraznější ze všech regionů

Denní počty nově nakažených v Praze se podobně jako v celém Česku zvyšují od přelomu května a června, informoval web ministerstva zdravotnictví. Tehdy se ještě pohybovaly v desítkách lidí, kdežto v uplynulém týdnu už počty nově nakažených ve městě činily skoro 500 lidí denně. V přepočtu na každých 100 tisíc obyvatel přibylo v Praze za posledních sedm dní 188 potvrzených případů nákazy, což byl nejvýraznější nárůst ze všech regionů. U většiny krajů se týdenní nárůst v přepočtu na 100 tisíc obyvatel pohyboval pouze v desítkách případů.

Narůstá i množství lidí, kteří s koronavirem způsobovanou nemocí covid-19 skončili v nemocnici. Na začátku června se ještě počet hospitalizovaných v Praze pohyboval kolem dvou desítek lidí. Minulý týden už byl nad 50 a tento týden vystoupal až na 80 hospitalizovaných. Vzrostl také počet zemřelých. Za posledních sedm dní byla podle údajů ministerstva zaznamenána v Praze čtyři úmrtí lidí s covidem-19, zatímco v předchozím týdnu to bylo jedno úmrtí.

Hospitalizovaných ubylo

V posledním týdnu ale ubylo hospitalizovaných s covidem-19 ve vážném stavu. Podle posledních údajů ke středě 13. července byli v Praze na jednotkách intenzivní péče tři lidé s covidem-19, zatímco před týdnem bylo těžce nemocných až 11.

Od začátku epidemie covidu-19 v Česku v březnu roku 2020 bylo v Praze potvrzeno celkem asi 522 tisíc případů nákazy koronavirem. Zemřelo 3603 lidí s covidem-19.

Pražský magistrát a hygienická stanice hlavního města už koncem minulého týden doporučily lidem nošení respirátorů při návštěvách v domovech pro seniory. Důvodem je právě zrychlení tempa šíření covidu-19 v České republice i v dalších evropských státech.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky koronavirus, statistika, nakažení, nárůst, hospitalizace, COVID-19, Praha, infekční onemocnění, Česko, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, pandemie covidu-19, Pražský magistrát, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nárůst počtu nakažených koronavirem v Praze stoupl za týden o dvě třetiny  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.