Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Očkuje se v Edenu i na Letné. Slavia i Sparta dnes otevřely očkovací místa na svých stadionech

Fotbalové kluby AC Sparta Praha a SK Slavia Praha před několika dny oznámily otevření očkovacích center na svých stadionech. Dnes byla obě tato centra otevřena. Očkovací centrum v prostorách Generali Česká pojišťovna Areny bude v provozu až do 4. února. Očkování na stadionu v Edenu bude ukončeno ve středu 2. února, o víkendu pak Slavia vstoupí do jarní části ligy domácím utkáním s Karvinou, a tak se centrum přesune přes ulici do OC Eden.

„Nechat se naočkovat třetí dávkou je důležité“

Služeb centra v prostorách obou fotbalových stadionů mohou využít pouze zájemci o aplikaci třetí dávky starší 18 let. Od uplynutí podání druhé dávky přitom musí uběhnout minimálně 5 měsíců. Ve sparťanské Generali Česká pojišťovna Areně i ve slávistickém Edenu bude k očkování využita vakcína od společnosti Pfizer.

„Varianta omicron je tady, jsem vděčný za každé očkovací centrum, které v Praze vznikne. Nechat se naočkovat třetí dávkou je důležité, proto potřebujeme nové očkovací místa pro třetí dávky jako právě tady v Edenu,“ uvedl při představování nového očkovacího místa ve Vršovicích primátor hlavního města Prahy Zdeněk Hřib (Piráti).

Tisíce lidí v Praze demonstrují proti povinnému očkování

Až 4 tisíce lidí se podle policie odpoledne vydaly z pražského Václavského náměstí na demonstraci proti povinnému očkování proti covidu-19. Po vládě chtějí zrušení vyhlášky o povinném očkování pro vybrané profese a lidi nad 60 let. Policie zatím...

Před návštěvou očkovacích center v obou areálech je nutné se dopředu registrovat. Zájemci si pak vyberou buď očkovací místo AC Sparta Praha – Clinicum a.s. nebo SK Slavia Praha – Clinicum a.s.

„Očkování je cestou nejen k tomu, abychom mohli mít naši arénu znovu zaplněnou do posledního místa“

„Věříme, že očkování je cestou nejen k tomu, abychom mohli mít naši arénu znovu zaplněnou do posledního místa, ale zároveň jsme přesvědčeni, že právě očkování představuje účinný způsob ochrany zdraví nás samotných, ale i našich nejbližších,“ uvedl generální ředitel AC Sparta Praha František Čupr.

„Nezanedbatelnou motivací pro aktivní spolupráci při očkování třetí dávkou je pro nás také podpora, kterou chceme vyjádřit lékařům a dalším pracovníkům ve zdravotnictví. Děkujeme jim za jejich nasazení a obětavost. Zároveň touto cestou děkujeme Magistrátu hlavního města Prahy a také městské části Praha 7 za to, že pomohli s vybudováním centra v našem areálu,“ doplňuje Čupr.

Lidé nad třicet se mohou nechat přeočkovat proti covidu pět měsíců po očkování

Lidé nad 30 let, kteří byli očkovaní proti covidu-19 před více než pět měsíci, ode dneška mohou dříve dostat posilující dávku. Původně měli tuto možnost jen lidé od 45 let, mladší museli na přeočkování čekat šest měsíců. O měsíc dříve se tak k...

Hráči Slavie se očkovali třetí dávkou před odletem na soustředění

SK Slavia Praha dlouhodobě podporuje očkování proti koronaviru a celý klub je od zaměstnanců, přes realizační tým až po hráče kompletně proočkovaný. Samotní hráči před odletem na soustředění do Portugalska absolvovali třetí dávku vakcíny.

I sešívaní už dříve vyjádřili poděkování zdravotníkům za jejich práci. „Děkujeme všem lékařům a zdravotníkům, vážíme si jejich práce,“ zní jednohlasně z kabiny A-týmu. „Zároveň prosíme všechny, kdo můžou, aby se zaregistrovali na třetí dávku očkování. Ta je důležitá,“ dodává za kabinu Tomáš Holeš.

Ohodnoť článek

Foto SK Slavia Praha

Štítky očkování, sport, stadiony, Sparta, Slavia, Praha, SK Slavia Praha, AC Sparta Praha, Stadion Eden, Generali Česká pojišťovna, očkovací centrum, Letná, MFK Karviná, František Čupr, Pfizer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očkuje se v Edenu i na Letné. Slavia i Sparta dnes otevřely očkovací místa na svých stadionech  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.