Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Městské poliklinice Praha se lidé budou moct nechat naočkovat jednodávkovou vakcínou

V Městské poliklinice Praha ve Spálené ulici se lidé budou moci od listopadu nechat očkovat jednodávkovou vakcínou Janssen. K dispozici pro ně bude i dvoudávková vakcína od firem BioNTech a Pfizer. Termín očkování si zájemci budou moci zarezervovat, čímž se vyhnou čekání ve frontách. O novinkách v provozu očkovacího místa zřízeného hlavním městem informoval mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Lidé si budou moct svůj termín rezervovat

Poprvé budou zdravotníci v očkovacím místě ve Spálené ulici aplikovat jednorázovou očkovací látku Janssen první listopadový den od 07:30 do 15:20. Následující dny budou k dispozici kromě očkovací látky Janssen i dvoudávkové vakcíny od společností BioNTec a Pfizer. Rezervace termínu očkování je možná prostřednictvím rezervačního systému nebo telefonicky na lince 222 924 260.

V době zvýšené poptávky po očkování by lidé měli mít možnost nechat se pohodlně naočkovat i jednodávkovou vakcínou, je přesvědčený primátor hlavního města Zdeněk Hřib (Piráti). „Celodenní čekání ve frontách uvnitř nákupních center nebo na nádraží, jak to nabízí vláda, je nedůstojné a jde i proti smyslu bezpečnostních opatření,“ uvedl Hřib.

Zvyšuje se zájem o vakcíny

V Česku se v současnosti znovu zvyšuje zájem o vakcinaci. V úterý zdravotníci aplikovali 32.414 dávek, nejvíc od 27. srpna. Většina z toho byla třetí posilovací dávka.

Fronty na hlaváku a rekordní počet naočkovaných na Chodově. Zájem o vakcínu se zvyšuje

V očkovacím centru na pražském hlavním vlakovém nádraží zdravotníci v posledních dnech naočkují proti nemoci covid-19 zhruba 190 lidí za den, od pondělí rozšíří provozní dobu. Zájemci se v očkovacím místě, které ve vestibulu nádraží provozuje...

Posilující dávku vakcíny nyní podávají zdravotníci i v domovech pro seniory. Pražská sociální pobytová zařízení mohou využít služeb mobilního očkovacího týmu, který vznikl spoluprací pražského magistrátu s Českým červeným křížem a Městskou poliklinikou Praha. Mobilní očkovací tým je opět činný od začátku října, jak uvedla pražská radní pro sociální politiku a zdravotnictví Milena Johnová (Praha Sobě). Zdravotníci mobilního očkovacího týmu zatím podle radní podali vakcínu zhruba 200 zájemcům z řad klientů a zaměstnanců domovů pro seniory.

Praha podle mluvčího magistrátu rovněž pokračuje v kampani k očkování proti covidu-19. Cílí zvláště na mladé Pražany. Proti covidu-19 je podle údajů na datové platformě golemio.cz naočkováno méně než 60 procent Pražanů mladších 39 let. Mladí lidé jsou tak nejméně proočkovanou věkovou skupinou v metropoli.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská poliklinika Praha

Štítky ČR, správa, koronavirus, Praha, očkování, vakcína, Janssen Pharmaceutica, Pfizer, Vít Hofman, zdravotnický pracovník, BioNTech, Zdeněk Hřib, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Městské poliklinice Praha se lidé budou moct nechat naočkovat jednodávkovou vakcínou  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.