Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Darujte krevní plazmu. Pojišťovny vám proplatí relaxaci

PR článek

Česká republika i zahraničí hlásí nedostatek krve a krevní plazmy. Jak přimět populaci k dárcovství? Kromě finanční úhrady nákladů, které lidem vznikly z důvodu darování krevní plazmy, se pojišťovny navíc snaží motivovat veřejnost k dárcovství formou příspěvků na relaxaci. Konkrétně saunování.

Počty dárců dlouhodobě klesají a ničím nenahraditelné tělní tekutiny schází. Bohužel. Pokud už delší dobu uvažujete, že byste udělali dobrou věc a svou krevní plazmu darovali, teď je ten pravý čas. Nemusíte se bát. Možná vás překvapí, jakou radost vám samotný skutek udělá. Na oplátku dostanete finanční náhradu vašich nákladů za darování, a ještě si můžete skočit do sauny. Podívejte se na podrobnosti akce Zasaunuj si s Europlasmou.

Odměna za darování krevní plazmy v podobě sauny

Věděli jste, že opakovaná návštěva sauny má celkový pozitivní dopad na lidský organismus? Pro zotavení to platí dvojnásob. Saunování po odběrech prospívá k zrychlení metabolismu i látkové výměny. Nejdůležitější ale je, že si odpočinete. A to psychicky i fyzicky. Takže pokud se při odběrech cítíte nesví, sauna pro vás může být příjemnou odměnou za dobrý skutek.

Dárcovská centra společnosti Europlasma se rozhodla, že u nich příspěvek od pojišťovny můžete zužitkovat ještě více. Díky partnerství se saunovými světy SAUNIA nabídnou každému pravidelnému dárci slevu 20 %, která se vztahuje právě na návštěvu saunového světa SAUNIA. Pokud se zaregistrujete do konce října a zároveň úspěšně absolvujete dva odběry, získáte navíc vstupenku na jednorázový, časově neomezený vstup do saunového světa.

Jste vhodným dárcem?

Při první návštěvě dárcovského centra projdete lékařskou prohlídkou. Například v dárcovském centru na Černém Mostě nebo Chodově se vás hned ujme sestřička, a ještě před samotnou prohlídkou vám změří krevní tlak, teplotu a zapíše si i vaši váhu. Lékař vám také odebere vzorky krve a z výsledků zjistí, zda je vaše krev zdravá a vhodná pro další zpracování. Samotný odběr krevní plazmy trvá přibližně hodinu. Před odchodem domů si ještě odpočinete, a pokud darujete poprvé, popovídá si s vámi ještě lékař.

Existují obecná kritéria, podle kterých můžete sami zjistit, zda darování krevní plazmy zvažovat. Musíte být ve věku 18–60 let (65 let v případě pravidelného dárce) a vaše váha by se měla pohybovat mezi 50–150 kg. A také musíte mít platný doklad totožnosti a kartu pojištěnce. Vhodným kandidátem bohužel nejste, pokud se léčíte např. s cukrovkou, pohlavními chorobami, plicní tuberkulózou, chronickým onemocněním a jinými chorobami.

Finanční náhrada

Jako dárce krevní plazmy máte v dárcovských centrech Europlasma nárok na finanční úhradu vašich nákladů spojených s darováním ve výši 700 Kč. Zároveň máte možnost využít další benefity. A také můžete darovat krevní plazmu formou tzv. bezpříspěvkového darování. Co to znamená? Jednoduše se zřeknete okamžitého vyplácení finanční odměny. Můžete si ale odečíst ze svého daňového základu 3 000 Kč za každý odběr. Europlasma navíc převede equivalent finanční náhrady na vámi určenou partnerskou nadaci. Více na: www.europlasma.cz.

Ohodnoť článek

Štítky krevní plazma, Europlasma, saunování, dárcovství, Česko, sauna, návštěva, Saunia, s.r.o.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Darujte krevní plazmu. Pojišťovny vám proplatí relaxaci  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.