Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ve zdravém těle zdravý duch. Podívejte se, kde v Praze můžete zapracovat na kondičce

Co s volným časem v létě? Dlouhé projasněné teplé večery doslova vybízí k aktivitě. Připravili jsme si pro vás proto seznam tipů, kam se dá o prázdninách vyrazit za sportem.

V parku Portheimka pozdravíme Slunce

Jóga je stále populárnější a studia, která se jí věnují, rostou v Česku jako houby po dešti. Pokud byste ocenili nějakou změnu, doporučujeme navštívit Prahu 5. U tamní vily Portheimka cvičí zdarma pod širým nebem každou středu od 18 hodin. Lekce pořádá městská část již pátým rokem a potrvají až do poloviny září.

„Může přijít kdokoliv, kdo má rád pohyb a rád cvičí v přírodě. Jóga má různá zaměření, na různé partie těla, takže je vhodná pro kohokoliv, kdo má rád pohyb a navíc si může užít krásu Portheimky,“ řekla Renáta Zajíčková, starostka MČ Praha 5.

Cvičení je určené nejen pro ty, kteří mají s jógou zkušenosti. Zavítat do Portheimky mohou i úplní začátečníci, což potvrzuje lektor jógy Richard Holický: „Lekce postupují od nejjednodušších cviků, které zvládne každý, ke složitějším. Je na každém, jaký cvik si vybere, s tím, že mu dám nějaký návod.“

"Třináctka" nezůstává pozadu

Praha 13 je známá mimo jiné rozlehlým Centrálním parkem, který se pyšní třemi rybníky a bohatou zelení. Tamní prostředí si oblíbili jak pejskaři, tak cyklisté nebo děti, které se obvykle těší na krmení kačen. Kromě zmíněného však v přírodě probíhají skupinové lekce cvičení venku na čerstvém vzduchu. Sportovní projekt MTS Akademie nabízí skupinové lekce, které probíhají celoročně a jsou rozděleny dle obtížnosti a požadavků. 

Jednotlivé lekce:
- MTS Pěkné tělo je vhodná pro začátečníky. Zaměřuje se na hubnutí chůzí a jednoduchý posilovací cvičení.
- MTS Silné a funkční tělo je určena pokročilým. Cílí na rozvoj síly, rychlosti a vytrvalosti.
- MTS Senior nabízí seniorům kombinaci chůze a jednoduchých cvičení. Hlavním posláním je zlepšit celkovou stabilitu a udržet cvičící v kondici.
- MTS Rodina nabízí dětem a jejich rodičům společné sportovní vyžití. Zaměřuje se na všestranný rozvoj pohybu formou soutěží a her.

Skupinové lekce probíhají v Centrálním parku od pondělí do soboty dle rezervačního kalendáře. Trvají zpravidla hodinu a jejich cena se pohybuje od 50 do 120 korun. K odpoledním lekcím je k dispozici za poplatek také služba hlídání dětí. Sraz cvičících je vždy u dětského hřiště u Nepomuckého rybníka (pod tubusem metra).

Pojďte Cvič.it na "dvanáctce"

Zájemci z Prahy 12 se zase během července mohou přijít protáhnout ztuhlé kosti do tamního Viničního domku. Lekce, které městská část připravila společně s centrem Cvič.it, jsou zdarma. Konají se pravidelně ve středu od 17:30 hodin. Nejbližší lekce proběhne ve příští týden 29. července pod vedením Nikol Heyrovské. Cvičení bude zaměřené na problémové partie a strečink.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MČ Praha 12, MČ Praha 13, MČ Praha 5

Štítky cvičení, léto, prázdniny, Praha, Portheimka, Česko, Slunce, Renáta Zajíčková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve zdravém těle zdravý duch. Podívejte se, kde v Praze můžete zapracovat na kondičce  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.