Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Všeobecná fakultní nemocnice hodlá přijmout tři pacienty z Francie s novým koronavirem

Celkem tři pacienty z Francie s onemocněním novým koronavirem hodlá přijmout Všeobecná fakultní nemocnice v Praze. V případě potřeby pro ně můžou lékaři z pražské nemocnice dojet. Původně chtěli Francouzi umístit šest pacientů ve vážném stavu do Fakultní nemocnice v Brně. Z plánu nakonec sešlo.

Všeobecná fakultní nemocnice v Praze je jedno z nejdůležitějších zdravotnických zařízení v Praze a současně patří mezi největší fakultní nemocnice v Česku. Celkový počet lůžek činí 1 921.

Nemocnice o přijetí pacientů projevila aktivní zájem. Podle mluvčí může na Klinice anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny VFN a 1. LF pro tři pacienty zajistit v případě nutnosti i napojení na ECMO, tedy na mimotělní podporu života. "Náš tým lékařů byl dokonce ochoten pro pacienty dojet, zajistit je po lékařské stránce pro převoz a doprovodit do ČR," uvedla mluvčí nemocnice Marie Heřmánková.

Pacienti v těžkém stavu na plicní ventilaci měli přiletět z Francie v pondělí na letiště v Brně-Tuřanech. Premiér Andrej Babiš (ANO) o víkendu uvedl, že o pomoc požádala Francie a česká vláda jí vyhověla.

V pondělí odpoledne však Babiš po telefonátu s francouzským premiérem Édouardem Philippem uvedl, že Francouzi již léčbu lépe zvládají a pacienti nakonec do Česka nedorazí. Už v minulých týdnech poskytli část svých kapacit nemocným Francouzům Němci.

Foto VFN | Zdroj ČTK

Štítky ČR, Francie, koronavirus, nemocnice, Praha, pacient, Všeobecná fakultní nemocnice v Praze, Fakultní nemocnice Brno, Česko, Andrej Babiš, ANO 2011, Vláda ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Všeobecná fakultní nemocnice hodlá přijmout tři pacienty z Francie s novým koronavirem  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.